h Dolar 34,1261 % 0.29
h Euro 38,1230 % 0.29
h Sterlin 45,4844 % 0.36
h Altın (Gr) 2.874,69 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Soğuğa karşı üçlü çözüm: ’Ceviz, pekmez, tahin’

Soğuğa karşı üçlü çözüm: ’Ceviz, pekmez, tahin’

Kırşehir'de havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar, hastalanmamak için ceviz, pekmez ve tahin üçlüsünü tercih ediyor. Uzun Çarşı'da aktarcılık yapan Ünsal Gümüş, tahin, pekmez ve cevizin vücut direncini arttırdığını söyledi. Bu üçlü, C vitamini, demir, magnezyum ve antioksidan açısından zengin olup vücudu soğuk hava şartlarına karşı korur. İnsanların talebi ise oldukça yüksek.

Kırşehir’de Kış Hastalıklarına Karşı Ceviz, Pekmez ve Tahin Tercihi Artıyor

Kırşehir’de hava soğumasıyla birlikte vatandaşlar, hastalanmamak için ceviz, pekmez ve tahin üçlüsüne yöneliyor. Tarihi Uzun Çarşı’da aktarcılık yapan Ünsal Gümüş, kış aylarında tahin, pekmez ve cevizin önemli bir enerji kaynağı olduğunu ve vücut direncini soğuk hava koşullarına karşı koruduğunu belirtti. Gümüş, “Bu karışımı atalarımızdan gördük. İş yerimizde daha sağlıklı ve rahat kalmak için bu ürünleri tüketiyoruz ve vatandaşlara da tavsiye ediyoruz. Tahin ve pekmeze olan talep oldukça yüksek. İnsanlar vücut dirençlerini artırmak için bu ürünlere yöneliyorlar” şeklinde konuştu.

C vitamini, demir, magnezyum ve antioksidanlar açısından zengin olan ceviz, pekmez ve tahinin soğuk hava şartlarına karşı vücudu koruyarak enerji ve dayanıklılık sağladığı belirtiliyor. Kış aylarında sağlıklı kalmak ve hastalıklardan korunmak isteyenler, bu üçlüyü düzenli bir şekilde tüketmeyi tercih ediyor.

Pırasayı hafife almayın, pek çok sağlık faydası bulunuyor!

Sıradaki haber:

Pırasayı hafife almayın, pek çok sağlık faydası bulunuyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.