h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Uzman: “Hastalıkta Olan Çocukların Okula Gitmemesi Gerekiyor”

Uzman: “Hastalıkta Olan Çocukların Okula Gitmemesi Gerekiyor”

Uzmanlar, soğuk havalarla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını ve özellikle çocuklar ve 65 yaş üstü için dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, çocuklarda geçmeyen öksürüklerin viral üst solunum yolu enfeksiyonları sonrası bakteriyel enfeksiyonun bir belirtisi olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, sinüzit, orta kulak iltihabı ve zatürre gibi sorunların da sıkça görülebileceğini vurguluyor. 65 yaş üstü bireylerde ise öksürük, balgam, halsizlik gibi belirtilerin yanı sıra akciğer enfeksiyonlarının geç başladığına dikkat çekiyor ve erken antibiyotik tedavisinin önemini vurguluyor. Okul çağındaki çocukların ise hasta olduğunda okula gitmemesi gerektiği ve sınıfların düzgün şekilde havalandırılması gerektiği belirtiliyor. 65 yaş üstü bireylerin kapalı alanlara girerken maske kullanmaları da öneriliyor.

Vakit.com.tr olarak haber özetini ve başlığı sıfırdan oluşturduk:

Başlık: “Enfeksiyon Hastalıklarında Artış: Prof. Dr. Alper Şener’den Uyarılar!”

Haber Özeti:
Soğuk hava koşullarının başlamasıyla birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanıyor. Vatandaşlar sağlık merkezlerine başvururken İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener uyarılarda bulundu. Şener, özellikle çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının ardından geçmeyen inatçı öksürüklerin görüldüğünü ve bu durumun bakteriyel enfeksiyonlara yol açabileceğini belirtti. Ayrıca 65 yaş üstü kişilerin de maske kullanması gerektiğini vurguladı. Şener, okul çağındaki çocuklarda hastalığı olanların okula gitmemesi gerektiğini ve sınıfın iyi havalandırılmasının önemini de vurguladı.

Lütfen önemli not: Haber içeriğinin tamamının özgünleştirilmesi gerekmektedir.

Açık kalp ameliyatı olmak yerine sadece 30 dakikalık operasyonla sağlığına kavuştu

Sıradaki haber:

Açık kalp ameliyatı olmak yerine sadece 30 dakikalık operasyonla sağlığına kavuştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.