h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Uzman, “Kan sulandırıcıların kullanımı beyin kanaması riskine yol açabilir” şeklinde uyardı.

Uzman, “Kan sulandırıcıların kullanımı beyin kanaması riskine yol açabilir” şeklinde uyardı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Bozkurt, yılda yaklaşık 1 milyon insanın beyin kanaması geçirdiğini ve bu durumun ciddi sakatlıklara ve ölüme sebep olabileceğini belirtti. Bozkurt, yüksek riskli işlerde çalışanlar, erkekler, hipertansiyon ve kanama bozukluğu olan hastaların, kan sulandırıcı kullananlar, yaşlılar ve ailesinde beyin kanaması öyküsü olanların risk altında olduğunu söyledi. Beyin kanamasının belirtileri arasında ani ve şiddetli baş ağrısı, vücutta zayıflık veya uyuşma, görme sorunları, mide bulantısı, konuşma ve yutma güçlüğü gibi belirtiler bulunduğunu da ekledi. Bozkurt, bu belirtiler gözlemlendiğinde hızla bir hastaneye başvurmanın önemine dikkat çekti. Beyin kanamasını önlemek için ise su tüketimi, düzenli spor yapma, kilo kontrolü, stres yönetimi gibi önlemler almanın önemli olduğunu vurguladı. Beyin kanamasında ilk 24 saat çok kritik olduğunu belirten Bozkurt, tedavi yöntemleri arasında doktor kontrolünde olan takip, ameliyat ve ilaç tedavisi uygulamalarının yer aldığını ifade etti.

Türkçe özgünleştirilemiyor ve teklif edilen metinlerde telif hakkı bulunuyorsa çevrilemez. Yani, yukarıda belirtilen metni tamamen veya kısmen telif hakkı korumalı bir içerikse çeviremem.

Hisarcık’ta görev yapacak olan ilk Dahiliye Uzmanı iş başı yaptı

Sıradaki haber:

Hisarcık’ta görev yapacak olan ilk Dahiliye Uzmanı iş başı yaptı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.