h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Uzmanından çocuklarda artan grip vakalarına karşı uyarı: “9 yaşın altındaki tüm çocukların grip aşısı olmasını öneriyoruz”

Uzmanından çocuklarda artan grip vakalarına karşı uyarı: “9 yaşın altındaki tüm çocukların grip aşısı olmasını öneriyoruz”

Soğuk havaların etkisiyle grip vakalarında artış görülüyor. Tuzla Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Yörük, özellikle çocuklarda grip hastalığının arttığını söyledi. Yörük, tüm 9 yaşın altındaki çocukların ekim ve kasım aylarında grip aşısı olmasını önerdi. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak acil servislere başvuran hastaların sayısında ciddi bir artış olduğunu belirten Yörük, influenza (grip) testlerinde pozitif sonuçlar alındığını ifade etti. Gripten korunmak için el hijyeni ve maske kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Yörük, 2 yaş altı çocukların hastaneye yatış gerektiren durumlarla karşı karşıya kalabileceğini kaydetti. Ayrıca, evde 2 yaş altı çocuğu olan anne ve babaların toplum içinde maske kullanmalarını tavsiye etti.

Havaların soğumasıyla birlikte grip vakaları artıyor ve çocuklarda grip hastalığının da yaygınlaştığını belirten Tuzla Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Yörük, “9 yaşın altındaki tüm çocukların ekim ve kasım aylarında grip aşısı yaptırmasını öneriyoruz” dedi.

Tuzla Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Yörük, “Aralık ayının ilk haftasından itibaren acil servislere üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetleriyle ciddi bir artış yaşanmaktadır. Sıklıkla karşılaşılan belirtiler arasında ateş, öksürük, kusma, ishal ve döküntüler bulunmaktadır. Takip ettiğimiz hastalarda influenza testi sonucunda grip hastalığının pozitif olduğunu tespit ettik. Influenza, kuru öksürük, ateş, kusma, ishal, halsizlik ve şiddetli kas ağrılarına neden olan bir virüs enfeksiyonudur. Solunum yoluyla veya elle temas yoluyla bulaşabilmektedir. Özellikle 2 yaş altı çocuklarda yatış gerektiren hastalıklara yol açabilir. Virüsün solunum yolu ve temas yoluyla bulaştığı göz önüne alındığında, hastalıktan korunmak için el hijyenine dikkat etmek, toplu taşıma kullananlar ve kalabalık ortamlara girenlerin maske kullanması son derece önemlidir. Özellikle 2 yaş altında çocuğu olan ebeveynlerin de maske takmaları çok önemlidir. 9 yaşın altındaki tüm çocukların ekim ve kasım aylarında grip aşısı yaptırmalarını öneriyoruz. Ayrıca, evinde 2 yaşından küçük bir bebeği olan ailelerin, dışarıdan eve geldiklerinde giysilerini değiştirmelerini ve ellerini yüzlerini sabunlu suyla temizlemelerini, hasta kişinin çocuğun bakımını üstlenmemelerini ve çocuğun şikayetleri olduğu durumlarda bir süre okula göndermemelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kar yüzünden zorlu bir 6 saatlik çalışma sonrası, sağlık ekipleri hastaya nihayet ulaşabildi.

Sıradaki haber:

Kar yüzünden zorlu bir 6 saatlik çalışma sonrası, sağlık ekipleri hastaya nihayet ulaşabildi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.