h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Uzmanlardan ’Enfeksiyon’ uyarısı: “Şubatta da devam edecek, yoğun bakıma yatırılan hastalar oluyor”

Uzmanlardan ’Enfeksiyon’ uyarısı: “Şubatta da devam edecek, yoğun bakıma yatırılan hastalar oluyor”

Üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış nedeniyle hastane yoğunluğu yaşanıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Saltoğlu, grip, RSV ve Covid-19 gibi virüsler nedeniyle ateş, öksürük, boğaz ağrısı gibi şikayetlerle hastaların başvurduğunu söyledi. Saltoğlu, özellikle yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan hastalarda ağır seyirli enfeksiyonların görüldüğünü belirtti. Salgının şubat ayına kadar süreceği düşünülüyor ve korunmak için maske takmanın önemine vurgu yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vatandaşlara uyarıda bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zehra Çağla Karakoç da salgının kış aylarında artış gösterdiğini ve aşılanmanın önemini vurguladı.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilgili olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Neşe Saltoğlu, hastanelere başvuruda artış olduğunu belirtti. Prof. Dr. Saltoğlu ayrıca grip, rinovirüs ve RSV gibi virüslerin sık görüldüğünü ve semptomların birbirleriyle benzerlik gösterdiğini ifade etti. Özellikle yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin daha ağır bir seyirle hastalanabildiğini söyleyen Prof. Dr. Saltoğlu, korunma önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zehra Çağla Karakoç ise son dönemde yaşanan artışın kış aylarında görülen bir salgın olduğunu belirtti. Doç. Dr. Karakoç, influenza, RSV ve Covid-19’un aynı anda yayıldığını ve solunum yolu şikayetlerine neden olduğunu söyledi. Ayrıca, aşılanmamış kişilerin risk altında olduğunu ve koruyucu önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Özet: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden uzmanlar, üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını ve grip, RSV ve Covid-19’un yayıldığını belirtti. Özellikle yaşlı ve bağışıklığı zayıf olan kişilerin korunma önlemlerine özen göstermesi gerektiği vurgulandı.

Başlık: “Son Dönemde Artan Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Artış: Grip, RSV ve Covid-19 Eş Zamanlı Yayılıyor”

“Op. Dr. Öcük, Liposuction Hakkında İncelikleriyle Bilgi Verdi”

Sıradaki haber:

“Op. Dr. Öcük, Liposuction Hakkında İncelikleriyle Bilgi Verdi”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.