h Dolar 34,3009 % 0.18
h Euro 37,2163 % 0.18
h Sterlin 44,5107 % -0.05
h Altın (Gr) 3.012,19 %0,03
h BIST100 8.872,85 %1,81
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Yaşlılara hastalıklar konusunda bilgilendirme yapıldı

Yaşlılara hastalıklar konusunda bilgilendirme yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, prostat ve kadınlarda idrar kaçırma hastalıklarıyla ilgili vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, hastalıkların belirtileri, önlemler ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi. Katılımcılar, uzmana sorular yönelterek hastalıklarla ilgili bilgiler edindi. Toplantıya katılanlar, hizmetten memnun kaldıklarını dile getirdi. Op. Dr. Yusuf Çapar, vatandaşları çaresizlik yaşamamaları konusunda uyararak, sağlık hizmetlerine rahatlıkla ulaşılabileceğini belirtti. Aile sağlığı merkezlerine başvuru yapılması ve uzman hekimlere yönlendirilmeleri gerektiğini vurguladı. Emekli vatandaşlar, toplantının verimli olduğunu ve merak ettikleri soruların yanıtlandığını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşlılara yönelik hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Son düzenlenen bir bilgilendirme toplantısında, ilerleyen yaşlarda sıkça görülen prostat ve kadınlarda idrar kaçırma hastalıklarına ilişkin sağlık sisteminde sıkıntı yaşayan vatandaşlar bilgilendirildi. Toplantıda, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Çatar, hastalıkların belirtileri, önlemler ve tedavi yöntemleri hakkında konuştu. Çatar, yaşlı hastaların güncel bilgilere sahip olmalarını sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Katılımcılar, verilen bilgileri ilgiyle dinledi ve gelecek etkinliklerin artırılmasını istediklerini dile getirdi. Çatar ayrıca, insanların bu hastalıklara yeterince zaman ayırmadıklarını ve çekindikleri için doktora başvurmadıklarını da vurguladı. Emekli evinde düzenlenen bu tür hizmetlerin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Çatar, çaresizlik yaşamamaları ve bilgileri doğru kaynaklardan edinmeleri gerektiğini söyledi. Tedavi almak isteyenlerin aile sağlığı merkezlerine başvurmalarını tavsiye eden Çatar, insanların sağlık hizmetlerine rahatlıkla ulaşabileceklerini, bilinçlendirme çalışmalarının artırılmasıyla daha sağlıklı bir yaşam sunulabileceğini ifade etti. Toplantıya katılan emekli vatandaşlar ise sorularını sorma imkanının verilmesiyle toplantının daha verimli hale geldiğini söyleyerek, organizasyonu düzenleyen büyükşehir belediyesine teşekkür ettiler. Hemşire evine gelerek bilgilendirme yapmaları sebebiyle doktorlara teşekkür eden katılımcılar, bu uygulamanın çok güzel olduğunu ve sorunlarını dile getirip cevap aldıkları için minnettar olduklarını ifade ettiler.

Salgın sürecinde çocuklar gripten en çok etkilenen grup oldu

Sıradaki haber:

Salgın sürecinde çocuklar gripten en çok etkilenen grup oldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.