h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Yeni yöntemle pulmoner kapağındaki darlık tedavi edildi

Yeni yöntemle pulmoner kapağındaki darlık tedavi edildi

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pulmoner kapağındaki darlık nedeniyle tedavi gören bir hastaya kapalı yöntem kullanılarak anjiyografi eşliğinde balonla müdahale yapıldı. Ayrıca, beyni besleyen damarlarda tıkanmaya yol açan PFO adı verilen kalpteki delik, anjiyografi ve transözefagiyal ekokardiyografi kullanılarak kapatıldı. Bu operasyonlar Karabük’te ilk defa uygulandı ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Karabük’te bir hastanın pulmoner kapağındaki darlık, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen kapalı yöntem ile yapılan anjiyografi eşliğinde balonla müdahaleyle tedavi edildi.

36 yaşındaki S.A. isimli hasta, pulmoner kapağındaki darlık nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Hasta, Prof. Dr. Derya Tok, Prof. Dr. Yeşim Akın, Dr. Öğr. Üyesi İnci Tuğçe Çöllüoğlu, Doç. Dr. Erdem Çetin ve anestezi bölümündeki doktorların desteğiyle gerçekleştirilen operasyona tabi tutuldu. Anjiyografi eşliğinde balonla yapılan müdahale sayesinde hastanın tedavisi gerçekleştirildi.

Ayrıca, beyni besleyen damarlardaki tıkanıklık sonucu ortaya çıkan nöronal hasara sebep olan PFO adı verilen kalpteki delik, anjinografi ve transözofageal ekokardiyografi yardımıyla kapatıldı. N.K. (46) ve N.O. (54) adlı iki hastanın da bu yöntemle tedavisi gerçekleştirildi.

7 aylık Miraç Efe Eren için acil bir durumda ambulans helikopter havalandı

Sıradaki haber:

7 aylık Miraç Efe Eren için acil bir durumda ambulans helikopter havalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.