h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan, hava sıcaklığındaki değişkenliklerin viral üst solunum yolu hastalıklarının artmasına neden olduğunu belirtti. Yozgat’ta son bir ay içinde acil servislere viral üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran hastaların sayısı arttı. Kış mevsimiyle birlikte halsizlik, hapşırık, öksürük, burun akıntısı gibi belirtilerle karşılaşan vatandaşlar, acil servisleri tercih etti. Uzmanlar, vatandaşları vücut dirençlerini artırmaları için maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini alarak günlük davranışları haline getirmeleri konusunda uyardı.

Yozgat Şehir Hastanesi acil servisine son bir ayda viral üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle birçok hasta başvurdu. Başhekim Uzm. Dr. Mustafa Kozan, “Bu hastalık şu anda viral bir salgın halini almış durumda. Öksürük, baş ve kas ağrısı, geniz akıntısı gibi belirtilerle birlikte ilerleyen safhalarda zatürre gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. İki hafta içinde bu şikayetler daha da arttı. Tüm hastalarımızın bağışıklık sistemlerini güçlendirme konusunda öncelikle önlem almaları gerekiyor. Bol su içme ve meyve-sebze tüketimi gibi alışkanlıklar, hem viral hastalıklardan korunma riskini azaltır hem de hastalığı daha hafif geçirmelerini sağlar” dedi.

Kozan ayrıca, viral üst solunum yolu hastalığı olanların doktor tavsiyesi dışında antibiyotik kullanmamaları gerektiğini vurguladı. Acil servise başvuran hastalara antiviral ilaçlar yazıldığını belirten Kozan, bu ilaçların hastalığın etkisini azalttığını ve zatürreye geçiş riskini düşürdüğünü söyledi. Antibiyotik kullanımıyla ilgili olarak da bilinçsiz davranmamaları gerektiğini belirten Kozan, antibiyotiklerin virüslere etkili olmadığını ve mutlaka doktora danışmadan kullanılmaması gerektiğini hatırlattı.

Salgın döneminde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Kozan, mevsim geçişlerinde hastalığın etkisini daha da arttığını ve soğuk havalarda bağışıklık sistemi zayıf olan insanların daha fazla etkilendiğini söyledi. Salgının solunum yoluyla hızla bulaştığına dikkat çeken Kozan, toplu alanlarda maske kullanımının önemine değindi.

Mersin’de bir otobüsün kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Sıradaki haber:

Mersin’de bir otobüsün kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.