h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Asimilasyona karşı en büyük silahımız, çocuklarımıza ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Asimilasyona karşı en büyük silahımız, çocuklarımıza ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği kongresine video mesaj göndererek, çocuklara ana dillerini ve kültürlerini öğretmenin asimilasyona karşı en büyük silah olduğunu vurguladı. Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'nin Avrupa'da yaşayan Türklere destek olmayı sürdüreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği kongresine video mesaj göndererek, çocuklara ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmenin asimilasyona karşı en büyük silah olduğunu vurguladı. Erdoğan, kongrenin birliği daha da güçlendireceğine inandığını belirterek, Avrupa’da İslam düşmanlığından kültürel ırkçılığa kadar pek çok tehditle karşı karşıya olunduğu bir dönemde, birliğin Avrupalı Türklerin hak ve çıkarlarını savunmasının öncelikli görev olduğunu ifade etti. Bu mücadelede kanunlar ve nizam çerçevesinde diğer Türk sivil toplum kuruluşları ile birlikte yeni medya araçlarının da kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, üyelerden bulundukları ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatına daha fazla katılım sağlamalarını beklediğini dile getirdi. Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin çocuklarına ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretme konusunda gerekli adımları atmaya devam edeceğine olan inancını da dile getirerek, mücadelelerinde son 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olacaklarını belirtti.

Şehit aileleriyle buluştuğu ilk ziyaretini gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Şehit aileleriyle buluştuğu ilk ziyaretini gerçekleştirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.