h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • ASAT’nin altyapıya 10.525 milyon TL’lik devasa yatırımı

ASAT’nin altyapıya 10.525 milyon TL’lik devasa yatırımı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kentin altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını belirtti. Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), Nisan 2019'dan bu yana 10 milyar 525 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirerek içme suyu, kanalizasyon ve arıtma sistemlerini yeniledi. ASAT'ın çalışmalarıyla Antalya'nın içme suyu sorunu çözüldü, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı güçlendirildi. Ayrıca, Fransız Kalkınma Ajansı ile yapılan 59 milyon 850 bin euro bütçeli anlaşma ile çamur yakma ve enerji geri kazanım tesisi kurulacak. Başkan Muhittin Böcek, bu projelerin Antalya'nın denizinin ve doğasının temiz kalmasını sağlayacağını vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, altyapı çalışmalarını tamamlamak için Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) tarafından Nisan 2019’dan bugüne kadar 10 milyar 525 milyon TL değerinde yatırım yapıldığını duyurdu. Bu yatırımlarla ilgili ayrıntıları paylaşan Başkan Böcek, altyapı projeleriyle kentin içme suyu, kanalizasyon ve arıtma sistemlerindeki eksiklikleri gidermek ve çevreye duyarlı bir kent oluşturmak için çalıştıklarını vurguladı.

Antalya’nın içme suyu sorunlarına çözüm bulmak için ASAT’ın 4 milyar 412 milyon 693 bin 548 TL değerinde 3 bin 99 kilometre içme suyu yatırımı gerçekleştirdiğini belirten Başkan Böcek, eski boruların polietilen borularla değiştirilerek içme suyu kayıplarının azaltıldığını ve daha dayanıklı bir sistem oluşturulduğunu ifade etti. Böcek, bu çalışmalar sayesinde Gazipaşa’dan Kaş’a kadar birçok bölgenin ilk defa temiz içme suyuna kavuştuğunu ve mahallelerin uzun süren su sorununun çözüldüğünü dile getirdi.

Başkan Böcek ayrıca ASAT’ın kent merkezi ve 14 ilçede kanalizasyon ve yağmur suyu ile arıtma yatırımları yaptığını söyledi. Bu kapsamda 2 milyar 277 milyon 472 bin TL değerinde 475 kilometre kanalizasyon ve 62 kilometre yağmur suyu çalışması gerçekleştirildiğini belirten Böcek, ilçelerin sorunlarının giderildiğini ve yeni bölgelerde ise çalışmalara devam edildiğini kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün arıtma tesislerine de büyük önem verildiğini vurgulayan Başkan Böcek, güncel yatırım tutarı 2 milyar 18 milyon 840 bin TL olan arıtma çalışmalarının tamamlandığını ve Antalya’nın deniz ve doğasına sahip çıkıldığını belirtti.

Ayrıca, ASAT tarafından kentin geleceği için çok önemli bir projeye imza atıldığını duyuran Başkan Böcek, “Hurma Arıtma Çamuru Yakma ve Enerji Geri Kazanım Tesisi” has been initiated with a budget of 59 million 850 thousand euros along with the French Development Agency. Bu projeyle ASAT’ın 29 arıtma tesisinden çıkan çamurların yakılacağını ve enerjiye dönüştürüleceğini söyleyen Böcek, bütün bu projelerle Antalya’nın çevre düzenlemesine ve Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlanacağını ve kentin denizinin ve doğasının temiz kalacağını ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada ASAT’ın altyapı projeleriyle Antalya’nın geleceğini şekillendiğini ve çevrenin korunması için büyük çaba sarf edildiğini belirtti.

İYİ Parti’ye 130 kişi istifa dilekçesi verdi

Sıradaki haber:

İYİ Parti’ye 130 kişi istifa dilekçesi verdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.