h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Bakan Fidan: “Kızıldeniz’de, Irak’ta ve Suriye’de olanlar girdabın ön habercisi”

Bakan Fidan: “Kızıldeniz’de, Irak’ta ve Suriye’de olanlar girdabın ön habercisi”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de yaşanan savaşın büyük bir girdaba dönüşeceği uyarısında bulundu. Fidan, Gazze’deki olayların uluslararası toplumun gözü önünde gerçekleşmesinin dramatik olduğunu belirtti. İki devletli bir çözümle kalıcı barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Fidan, bölgesel yaygınlaşma riskinin arttığına dikkat çekti. Bu riskin Kızıldeniz, Irak ve Suriye'deki saldırılarla daha da büyüyebileceğini ifade etti. Türkiye ve İsrail arasında yapılacak çalışmalarla barışın sağlanması ve İsrail'in işlediği suçların uluslararası düzeyde karşılık bulması hedefleniyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki savaşın, bölgedeki diğer çatışmalara dönüşebileceğini belirterek, uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Bakan Fidan, Gazze’deki olayların devam ettiği süre boyunca binlerce Filistinlinin öldürüldüğünü ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kaldığını vurguladı. İki devletli bir çözümün önemine dikkat çeken Fidan, İsrail’in güvenliği kadar Filistinlilerin de güvenliği ve egemenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Bakan Fidan, savaşın bölgesel yayılma riski taşıdığını ve Kızıldeniz, Irak ve Suriye’deki gelişmelerin Gazze’deki savaşın büyüyeceğine işaret ettiğini belirtti. Bu nedenle barış çabalarını sürdüreceklerini ve uluslararası toplumun İsrail’in işlediği suçlar karşısında adil bir tutum sergilemesi için çalışacaklarını dile getirdi.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Grlic Radman ise Türkiye’nin AB için aday bir ülke olduğunu ve anahtar bir ortak olarak kalacağını belirtti.

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na yanıt: “Biz Cumhurbaşkanımızla görüşeceğiz, onlar bırakın yabancı büyükelçilerle görüşmeye devam etsinler”

Sıradaki haber:

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na yanıt: “Biz Cumhurbaşkanımızla görüşeceğiz, onlar bırakın yabancı büyükelçilerle görüşmeye devam etsinler”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.