h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Bakan Göktaş: “Bin 12 yeni kadın kooperatifinin kuruluşuna destek verdik”

Bakan Göktaş: “Bin 12 yeni kadın kooperatifinin kuruluşuna destek verdik”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kendi işini kurmak isteyen kadınlar için kadın kooperatiflerinin önemli fırsatlar sunduğunu ve bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını sağladıklarını belirtti. Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliği için çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Bakan Göktaş, kadınlara danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunduklarını ve ürettikleri ürünleri daha geniş pazarlara taşıma konusunda destek olacaklarını vurguladı. Ayrıca, finansal okuryazarlık seminerleri düzenleyerek kadınların ekonomik güçlenmelerine katkı sağlandığını, 556 kadının ise işe yerleştirildiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların kendi işlerini kurmalarını destekleyen kooperatifler aracılığıyla kadın istihdamında önemli bir artış yaşandığını belirtti. Bakan Göktaş, Kooperatifler Çalışma Grupları’nın koordinasyonunda 81 ilde bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulduğunu ifade etti. Kadınların hayatın her alanında daha aktif rol almasını ve eşit haklardan faydalanmasını sağlamak için devlet olarak çalıştıklarını söyleyen Bakan Göktaş, kadın kooperatiflerini güçlendirmenin ve sürdürülebilir kılmalarının önemli bir gündem maddesi olduğunu vurguladı. Ayrıca Bakanlık koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü’nün 5 yıl daha uzatıldığını belirtti.

Bakan Göktaş, Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları aracılığıyla 907 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildiğini ve 45 bin kişiye ulaşıldığını ifade etti. Ayrıca bin 115 kadına Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında ürün geliştirme ve gıda güvenliği konularında danışmanlık ve eğitim hizmeti verildiğini söyledi. Bakanlık tarafından düzenlenen finansal okuryazarlık seminerlerinin 81 ilde gerçekleştirildiğini belirten Göktaş, 296 etkinlikle 751 bin 356 kişiye ulaşıldığını ifade etti.

Kadınların nitelikli işlerde çalışmalarını sağlamak amacıyla İş Kulübü eğitimleri düzenlendiğini ve 4 bin 274 kadının bu eğitimlerden faydalandığını vurgulayan Bakan Göktaş, kadın konukevlerinden hizmet alan kadınların kendilerine yeterli hale gelmeleri için işe yerleştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 2023 yılında 2 bin 800 kadının meslek edindirme kurslarından faydalandığını ve 556 kadının işe yerleştirildiğini söyledi.

İBB Başkan Adayı Kurum’dan ulaşımla ilgili müjde: “Yüzde 40’lık indirim kararını 1 Nisan’da uygulayacağız”

Sıradaki haber:

İBB Başkan Adayı Kurum’dan ulaşımla ilgili müjde: “Yüzde 40’lık indirim kararını 1 Nisan’da uygulayacağız”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.