h Dolar 34,0956 % 0
h Euro 37,9048 % 0
h Sterlin 45,1397 % 0.01
h Altın (Gr) 2.796,91 %-0,20
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Bakan Kacır, Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın ailesiyle buluştu

Bakan Kacır, Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın ailesiyle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldi. Kacır, Gezeravcı'nın uzaya fırlatılacağı törene katılmak üzere ABD'ye gitti ve ailesiyle buluştu. Bakan Kacır, bu görevin Türk gençleri için yeni bir dönem başlatacağını belirtti. Ayrıca Alper Gezeravcı'nın astronot olma hayalini anlatarak, Türk gençlerine özgüven kazandıracağını vurguladı. Uzayda gerçekleştirilecek 13 bilimsel deneyin yanı sıra Türkiye'nin uzay ve roket teknolojilerindeki ilerlemesine de değinildi. Alper Gezeravcı'nın çalışmaları 14 gün boyunca takip edilecek ve bütün okullarda videoları izletilecek.[60 kelime]

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın ailesiyle ABD’de bir araya geldi. Bakan Kacır, Türkiye saatiyle 18 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek uzaya fırlatma törenine katılmak üzere ABD’ye gitti. Alper Gezeravcı’nın ailesiyle buluşan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alper Gezeravcı ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, “Bütün Türkiye nefesini tutacak, artık son 24 saat içindeyiz. Hayırlısıyla, sağlıkla, başarıyla bu görevi tamamlayacak” dedi.

Bakan Kacır, Alper Gezeravcı’nın çocukluğunda uzayla ilgili hayalleri olduğunu öğrendi. Alper Gezeravcı’nın annesi Sıddıka Gezeravcı, “Anneannesine uçağı gördüğünde ben bu uçağın şoförü olacağım demiş. Hep ‘Ben büyüyünce pilot olacağım’ diyordu” şeklinde konuştu.

Konuşmalarında Türk gençlerinin geleceğe güvenle bakması gerektiğini vurgulayan Bakan Kacır, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve gençlerin bilim ve teknolojide iddialı olması gerektiğini belirtti. Alper Gezeravcı’nın Türk gençlerine örnek olduğunu dile getiren Bakan Kacır, misyonun artık yeni bir döneme geçişi simgelediğini ifade etti.

Baban Ali Gezeravcı ise, oğlunun astronot olmasının kendileri için de sürpriz olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla bu sürprize tanıklık ettiklerini söyledi.

Bakan Kacır, Türkiye’de düzenlenecek olan fırlatma töreniyle ilgili olarak Ankara Kızılay ve İstanbul Taksim meydanlarında kurulan planetaryumların kullanılacağını belirtti. Ayrıca Alper Gezeravcı’nın 14 gün boyunca yapacağı çalışmaların büyük bir ilgiyle takip edileceğini söyledi.

Uzayda gerçekleştirilecek 13 bilimsel deney hakkında bilgi veren Bakan Kacır, Türkiye’nin roket teknolojilerinde çok mesafe katedildiğini ve önümüzdeki dönemde daha da ilerleneceğini ifade etti.

Bakan Kacır ayrıca, Alper Gezeravcı’nın videolarının Türkiye genelindeki okullarda izletildiğini ve milyonlarca öğrencinin Alper Gezeravcı’nın misyonu hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtti. Alper Gezeravcı’nın okullara bağlantılar yaparak öğrencilerin sorularını yanıtlayacağını da ekledi.

Görüşmede Alper Gezeravcı’nın kardeşi Murat Gezeravcı da bulundu ve Alper Gezeravcı’nın başarılarından her zaman gurur duyduklarını ifade etti.

Bilecik’te AK Parti’nin adayı resmen açıklandı

Sıradaki haber:

Bilecik’te AK Parti’nin adayı resmen açıklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.