h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Kamuda 49 Bini Aşkın İstihdam Hakkının Şehit Yakınları ve Gazilere Tahsis Edildiğini Açıkladı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Kamuda 49 Bini Aşkın İstihdam Hakkının Şehit Yakınları ve Gazilere Tahsis Edildiğini Açıkladı

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen "Aziz Şehitlerimizi Anma Programı"na şehit aileleri büyük ilgi gösterdi. Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehit yakınlarına sağlanan destekleri ve kamudaki istihdam imkanlarını vurgulayarak, gazilerle gençler arasındaki projelerin devam edeceğini belirtti. Programda ayrıca Gazze'deki katliama da değinilerek, Türkiye'nin her zaman masum insanların yanında olduğu ifade edildi. Bakan Göktaş, şehit ailelerine plaket takdim etti.

Sancaktepe’de gerçekleşen “Aziz Şehitlerimizi Anma Programı”na şehit ailelerinin katılımı büyük oldu. Programda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: “2014 yılından bu yana, kamuda 49 binden fazla istihdam hakkını şehit yakınlarına ve gazilere tahsis ettik. Konut kredilerinden ÖTV indirimine kadar maddi öncelikler sunduk. Üniversite yolunda olan 7 bine yakın şehit ve gazi çocuğumuza rehberlik ve danışmanlık hizmeti verdik.”

Sancaktepe Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Aziz Şehitlerimizi Anma Programı”nda Kur’an tilavetiyle başladı. Programda şehitlerin ve şehit ailelerinin yer aldığı bir video da gösterildi. Videonun ardından program, kürsü konuşmalarıyla devam etti.

Başkan Şeyma Döğücü, “Şehitlerimiz vatan sevgisi ve özgürlük aşkıyla dolu yürekleriyle bize büyük bir miras bıraktılar. Onların kahramanlıkları bize örnek oluyor ve yarınlarımızı aydınlatıyor. Eğer bu mübarek topraklarda hala özgürce dik bir duruşla yaşayabiliyorsak, bunu aziz kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayarak ve her zaman rahmet ve minnetle anarak başarıyoruz. İlçemizde yaşayan veya başka yerlere taşınmış olan 44 şehit ailemizle daima iletişim halindeyiz” şeklinde konuştu.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasında şunları söyledi: “Şehit yakınlarımıza gösterdiğimiz saygı ve destek onlar için en önemli görevlerimizden biridir. Ayrıca devletimiz, şehit yakınları ve gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çeşitli imkanlar ve destekler sağlamıştır. 2014 yılından bu yana, kamuda 49 binden fazla istihdam hakkını şehit yakınlarına ve gazilere tahsis ettik. Konut kredilerinden ÖTV indirimine kadar maddi öncelikler sunuyoruz. Üniversiteye hazırlanan 7 bine yakın şehit ve gazi çocuğumuza rehberlik ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Şehitlerimizin anılarına saygı göstermek adına kamu kurumlarıyla sokak ve caddelere şehitlerimizin isimlerini verdik. ‘Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları’ projemizle gazilerimizi gençlerimizle bir araya getirdik. 2023 yılında 456 gazimizi 23 bine yakın gencimizle buluşturduk ve bu projeyi sürdüreceğiz.”

Bakan Göktaş, konuşmanın ardından şehit yakınlarına plaket takdim etti.

Programa Bakan Göktaş ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

“Gazze’de büyük bir katliamla karşı karşıyayız” diyerek konuşmasına devam eden Bakan Göktaş, “Dünya sessiz kaldığında Türkiye her zaman olduğu gibi bu katliama ve soykırıma yüksek sesle cevap vermiştir. Gazze’de hayatını kaybeden tüm canlarımız için Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bakan Tekin, “Gerçekte hepimiz potansiyel engelli adayıyız” diyor.

Sıradaki haber:

Bakan Tekin, “Gerçekte hepimiz potansiyel engelli adayıyız” diyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.