h Dolar 34,0956 % 0
h Euro 37,9048 % 0
h Sterlin 45,1397 % 0.01
h Altın (Gr) 2.796,91 %-0,20
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • BM Genel Sekreteri Guterres’ten Kızıldeniz’de barış çağrısı

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Kızıldeniz’de barış çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Gutterres, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husilere yönelik saldırıları sonrasında Kızıldeniz'de barış ve istikrarın korunması çağrısında bulundu. İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken, bu saldırılar bölgedeki gerilimi artırdı. BM Genel Sekreteri, taraflara durumu daha da tırmandırmamaları için çağrı yaparken, Kızıldeniz ve bölgenin genel istikrarına vurgu yaptı.

ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutterres tarafından da yakından takip ediliyor. Gutterres, Kızıldeniz’de barışın ve istikrarın korunması adına taraflara çağrıda bulunarak, durumu daha da tırmandırmamaları gerektiğini vurguladı.

Son günlerde İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, ABD ve İngiltere’nin de Yemen’deki Husilere ait hedeflere müdahale etmesi bölgede gerilimi artırdı. BM Genel Sekreteri Antonio Gutterres’in Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı açıklamada, “Genel Sekreter, Kızıldeniz ve çevresindeki bölgede barış ve istikrara katkı sağlamak adına taraflara durumu daha da tırmandırmamaları çağrısında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Bu çağrıyla birlikte, uluslararası toplumun Yemen’de yaşanan çatışmayı daha fazla alevlendirmeye yönelik adımlardan kaçınması ve Kızıldeniz bölgesinde barışın sürdürülmesi ön plana çıktı. BM Genel Sekreteri Gutterres’in bu çağrısı, bölgedeki tansiyonun düşmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron ile görüşme gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron ile görüşme gerçekleştirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.