h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, belediye personeline operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, belediye personeline operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yapılan rüşvet operasyonuna tepki gösterdi ve operasyonları seçim süreçlerinde yapıldığını savundu. Akgün, operasyonun sahte olduğunu söyleyerek puanlarının arttığını belirtti. Ayrıca, belediye personelinin gözaltına alınma şeklini eleştiren Akgün, operasyonların sadece kendilerine ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne puan kazandırdığını ifade etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yapılan operasyona gösterdiği tepkiyle dikkat çekti. Her seçim sürecinde benzer operasyonların belediyeye yönelik olarak gerçekleştirildiğini savunan Akgün, “Bu tür operasyonlar sadece bize ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne puan kazandırır. Bugünkü sahte operasyonla puanımız yüzde 55’ten yüzde 57’ye çıkardılar” dedi. Akgün, operasyonun ardından gazetecilerin karşısına geçerek açıklamalar yaptı.

Belediye Başkanı Akgün, gözaltına alınan 22 kişinin rüşvet operasyonuyla ilgili konuştu. Seçim sürecine girildiğini belirten Akgün, beklenmedik sürprizlerin olduğunu ve ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i korumanın önemine vurgu yapan Akgün, belediyeye yönelik operasyonların kendilerine zarar verdiğini söyledi. Başkan Akgün, 6 belediye personelinin gözaltına alındığını ve bunların 16’sının inşaatla ilgili işlerle ilgili olduğunu belirtti.

Her seçimde benzer operasyonların yapıldığını anlatan Akgün, savcılığın belediyeden belgeler istediğini ve bunların imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından teslim edildiğini söyledi. Operasyonu eleştiren Akgün, yapılan inşaatla ilgili şikayet olmadığını ve belediyenin ruhsatını verdiği inşaatın kontrolünün bakanlık tarafından yapılan denetim şirketine ait olduğunu belirtti. Belediye personelinin gözaltına alınma şeklini eleştiren Akgün, bu durumu Avrupa Konseyi’nde eleştireceklerini ifade etti.

Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal belediyecilikte, kaçak yapılaşmaya karşı savaşta örnek olduğunu dile getiren Akgün, bu tür operasyonların sadece kendilerine ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne puan kazandırdığını söyledi. Akgün, bugünkü sahte operasyonla puanlarının yüzde 57’ye çıkarıldığını belirtti.

AK Parti Adıyaman İlinden Belediye Başkan Adayı Ziya Polat olarak belirlendi

Sıradaki haber:

AK Parti Adıyaman İlinden Belediye Başkan Adayı Ziya Polat olarak belirlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.