h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Cevdet Yılmaz: “Türkiye, geniş diplomatik ağı ve siyasi kararlılığıyla, sorun çözücü, sistem iyileştirici ve dönüştürücü bir aktördür”

Cevdet Yılmaz: “Türkiye, geniş diplomatik ağı ve siyasi kararlılığıyla, sorun çözücü, sistem iyileştirici ve dönüştürücü bir aktördür”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin Afrika, Asya ve Latin Amerika'da sorun çözme kapasitesine dikkat çekti. Ayrıca Gazze'deki durum, Ukrayna-Rusya çatışması ve terörizmle mücadele konularında da görüşlerini paylaştı. Yılmaz, Türkiye'nin uluslararası arenada barış, istikrar ve kalkınma çabalarını desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’nin Afrika, Asya ve Latin Amerika’da sorun çözücü ve dönüştürücü bir aktör olduğunu söyledi. Cevdet Yılmaz, Uganda’da gerçekleşen zirveye katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti ve Azerbaycan’a başarılar diledi. Yılmaz, Gazze’deki İsrail saldırılarına yönelik uluslararası toplumun ezici çoğunluğunun adaletsizliği reddettiğini, Türkiye’nin de 6 bin tona yakın insani yardım göndererek Gazze’ye öncülük ettiğini vurguladı. Yılmaz, Orta Doğu’da kalıcı bir barışın ancak bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulmasıyla mümkün olabileceğine inandığını söyledi. Ukrayna’daki savaşa da dikkat çeken Yılmaz, Türkiye’nin küresel ve bölgesel sorunların çözümünde siyasi ve diplomatik kanalları etkin bir şekilde kullandığını belirtti. Yılmaz, terörizmle mücadelede Türkiye’nin terör örgütlerinin tamamen ortadan kaldırılması konusunda kararlı olduğunu ve uluslararası işbirliğiyle ön saflarda yer almayı sürdüreceğini vurguladı. Ayrıca Yılmaz, Türkiye’nin kalkınma ve insani yardımda öncü bir ülke olduğunu ve adil bir dünya için çaba göstereceğini ifade etti.

Başlık: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi’nde Türkiye’nin Rolünü Anlattı

ABD ve İsrail Arasında Filistin Devleti Konusunda Anlaşmazlık

Sıradaki haber:

ABD ve İsrail Arasında Filistin Devleti Konusunda Anlaşmazlık

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.