h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • CHP Milletvekillerinin Grup Toplantısında Neler Konuşuldu?

CHP Milletvekillerinin Grup Toplantısında Neler Konuşuldu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ayrılıp kendi bildirgesini imzalamasını umduklarını söyledi. Özel, konuşmasında şehit haberlerine tepki gösterdi ve hükümetin terörle mücadeledeki başarısızlığını eleştirdi. Ayrıca, AK Parti ve MHP'nin yanlış politikalarına itiraz eden İYİ Parti'nin de kendi bildirgesini imzalamasını umduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin AK Parti’den ayrışmasını ve kendi bildirgesini imzalamasını umut ettiğini belirtti. Özel, “Bu durum bizi çok üzüyor” dedi.
Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Her şehit haberinden sonra aynı şeyleri tekrarlayanlar, bizi susmaya ve hesap sormamamıza zorladılar. Bir ülkede sorun varsa eleştirirsiniz. Asayiş zafiyeti varsa eleştirirsiniz. Ama birileri karar verir, tartışmazsınız; sonra da şehit haberleri gelir ve ‘Tartışmadınız, evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak’ derler. Ancak bundan sonra evlatlarımızın kanı artık akmayacak. Geçmişte beylerin alıştığı kuralı bozduk. Demiştik ki, ‘Geçici üs bölgelerinde kar yağdıktan sonra güvenliği kontrol etmeli, koruyamıyorsak boşaltmalıyız’ ve kodamanların kararlarını kim alıyor? Neden hala aynı şekilde şehit veriyoruz? Sorularımıza cevap vereceksiniz. ‘Bilgi vermeyiz’ dediler. ‘Sorumluluğunuzu paylaşmayız’, dedik ve başka bir bildiri yayımladık. Onlar için terörü kınamanın bir anlamı yok, önemli olan yanlarında durmaktır. Şehit cenazelerinde bizi protesto etmeye çalıştılar, geri adım atmadık. Yerimize geçtik, sorularımıza cevap alamadık, sorumluluğu da paylaşmadık. Cuma günü 9 ev daha ateşe verildi. Aynı bölge, aynı üs, aynı zafiyet, yeni şehitler. İki bakan bugün Meclis’e gelmedi, şimdi geliyorlar ve vermedikleri beyanatı, bilgiyi veriyorlar. Sorularımıza cevap vereceklerini bekliyoruz. Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat Parti bildiriyi imzalamadı. CHP, kendi bildirgesini MYK’da imzalamıştı ve şimdi Meclis Başkanlığı’na sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Özel, eleştirilerini sürdürerek, “Hepsi okunsun, oylansın, kim nerede duruyor, kimin yanında duruyor, hepsi belli olsun. İYİ Parti’ye, geçmişte AK Parti ve MHP’nin yanlış politikalarına itiraz eden ve iyi niyetli, vatansever, cumhuriyetçi ve Atatürkçü olduğumuzu gördüğümüz İYİ Parti’ye de AK Parti’den ayrışarak kendi bildirgesini imzalamasını umut ediyoruz. Bu durum bizi çok üzüyor” dedi. Özel sözlerine şöyle devam etti: “Ezber bozulunca, bizim okuduğumuz gazetelerde yazanlar ve içimizdeki arkadaşlar ‘Keşke o imzayı atsaydık’ dediler. Sen durduğun yerde dur, Atatürk’ün çizgisinde dur, babaevinde dur, bak zaman nasıl haklı olduğunu gör. Tayyip Bey’in peşine takılmayacağız, haklı çıkacağız ve sonunda biz başaracağız. CHP, sadece seçimden en çok oy almayı hedefleyerek hareket etmiyor. Bu ülkede herkes huzurlu, eşit, zengin, acısız ve ayrımsız yaşadığında, anaların gözyaşı ve emekçilerin alın teri olmaz. Adalet ve Kalkınma Partisi sadece hayat pahalılığı yaratmadı, toplumsal barışı da zayıflattı. Onlar devletin genlerini oynadılar. Şimdi, devletin başı, terör saldırısı olduğunda kime telefon açtığı tartışmaları sürüyor. Savunma, dış politika gibi hassas konularda üst düzey yetkililer, partileri veya genel kurulu bilgilendirerek yürütme adına konuşurdu. Bazı telefonların gelmesi veya gelmemesi, gelmemesinden daha kötüdür. Gelmeyen telefonla gurur duyuyorum. Bu telefonu açarken cumhurbaşkanı gibi değil, siyasi taktiklerini düşünerek açıyor. Erdoğan’ın gelecek planlarında yer almamak, CHP için bir onurdur.”

Furkan Cem Er, AK Parti’nin Isparta İl Başkanlığı görevine atandı

Sıradaki haber:

Furkan Cem Er, AK Parti’nin Isparta İl Başkanlığı görevine atandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.