h Dolar 34,0953 % 0.18
h Euro 38,0923 % 0.18
h Sterlin 45,3536 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,59 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • CHP’nin adayı, belediye başkanı seçilmek için Kur’an kursunu ziyaret etti

CHP’nin adayı, belediye başkanı seçilmek için Kur’an kursunu ziyaret etti

Giresun Bulancak ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç, Kur’an kursunu ziyaret ederek çocuklardan oy istedi ve seçildiğinde çocuklara yönelik projelerini anlattı. Ancak, sosyal medya hesabında paylaştığı bu görüntüler tepkilere neden oldu. CHP'ye her fırsatta dinin siyasete alet edildiği suçlamasında bulunan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, kuran kursunda çocuklara siyaset yapmanın yanlış olduğunu belirtti. Sıbıç ise randevu alarak kursu ziyaret ettiklerini ve çocuklarla bir araya gelmek istediklerini söyledi. Giresun İl Müftülüğü ise ziyaretin ani geliştiğini belirtip inceleme yapacaklarını açıkladı.

Giresun’un Bulancak ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç, Kur’an kursunu ziyaret ettiği ve çocuklardan oy istediği anlar sosyal medyada tepki çekti. Sıbıç, ziyaret sırasında çocuklara yönelik projelerini anlatırken çekilen görüntüleri paylaştı ancak gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımın ardından Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar da tepkisini dile getirdi. Yakar, CHP’nin sürekli olarak iktidarı dini siyasete alet etmekle suçladığını belirterek, partinin camilerde ve Kur’an kurslarında çocuklara siyaset yaptığını söyledi. Yakar, bu durumu eleştiren söylemlerde bulunan bir partinin Kur’an eğitimini “Ortaçağ karanlığı” olarak nitelendirdiğini ve Kur’an kurslarını kaldırmak istediğini söyledi.

CHP Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç ise yapılan ziyaretin daha öncesinde randevu alınarak gerçekleştirildiğini ve herhangi bir sakıncası olmadığının belirtildiğini söyledi. Sıbıç, çocukları ziyaret ederek taleplerini sorduklarını ve onlara ikramlarda bulunduklarını ifade etti. Çocukların ailelerinin tepkileri üzerine sosyal medya paylaşımını kaldırdıklarını belirtti.

Öte yandan, Giresun İl Müftülüğü tarafından ziyaret için önceden randevu talep edildiği, ancak öğrencilerin ziyaretinin ani gerçekleştiği ifade edildi. İl Müftülüğü tarafından konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı açıklandı.

BM Genel Sekreteri Guterres: Dünya, siviller öldürülürken sessiz kalıyor

Sıradaki haber:

BM Genel Sekreteri Guterres: Dünya, siviller öldürülürken sessiz kalıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.