h Dolar 34,1000 % 0
h Euro 38,1494 % 0
h Sterlin 45,4498 % -0.18
h Altın (Gr) 2.872,69 %-0,05
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Altınok, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Altınok, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi Adayı Turgut Altınok, Anıtkabir'i ziyaret etti ve Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Altınok, Anıtkabir Özel Defteri'ne Ankara'nın başkenti olarak görev yapacağına ve şehri Atatürk'ün vizyonuyla imar etme azmiyle çalışacaklarına dair sözler yazdı. Ankara'nın tarih ve kültürünü güç kaynağı olarak kullanacaklarını belirtti ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Ankara'yı dünya çapında bir marka haline getireceklerini vurguladı.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi Adayı Turgut Altınok, Anıtkabir’i ziyaret etti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Altınok daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri’ne şu sözleri yazdı: “Saygıdeğer Atamız. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın büyükşehir belediye başkan adayı olarak buradayız. Ankara ve Ankaralılar, sizin için özel bir yere sahip olduklarının bilincindeyiz ve sizin anısını saygıyla selamlıyoruz. Bu eşsiz şehri, sizin vizyonunuzla ve kalbinizdeki bir kent misyonuyla yeniden şehircilik ve gelişim öncüsü olarak şekillendirme kararlılığıyla çalışacağız. En büyük prensibimiz, sizin “İnsanlığın tekamülü şehir medeniyetinden geçer” sözünüz olacak. Ankara’yı inşa ederken insanlarımızı ve geleceğimizi göz ardı etmeyeceğiz. Tarihimiz ve kültürümüz, en büyük güç kaynağımız olacak. Geçmişten ilham alarak bugünümüzü inşa edecek ve yarınımızı planlayacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında eserlerimizle ve hizmetlerimizle tüm dünyaya “Türkiye Yüzyılı” ve “Başkenti Ankara” markası olarak tanıtacağız. Bu ruh ve heyecanla sizin ve gelecek nesillere daha modern ve yaşanabilir bir Ankara yaratma kararlılığında olduğumuzu, saygı ve hürmetle ifade etmek istiyoruz.”

Süleymaniye Camii’nde düzenlenen İcazet Törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ Gazze ve Filistin halkı başta olmak üzere zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz” dedi.

Sıradaki haber:

Süleymaniye Camii’nde düzenlenen İcazet Törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ Gazze ve Filistin halkı başta olmak üzere zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz” dedi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.