h Dolar 34,0816 % 0.15
h Euro 38,1569 % 0.15
h Sterlin 45,3424 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,21 %0,12
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ortak gururumuzun zirveye yükseldiği zamanlardan birini yaşıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ortak gururumuzun zirveye yükseldiği zamanlardan birini yaşıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk insanlı uzay göreviyle Türkiye Yüzyılı'na adım attığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Uzay Programı'nın ilk aşaması olan "İlk İnsanlı Uzay Misyonu" kapsamında bir video mesaj yayımladı. Uzay görevinin Türk bilim insanları için önemli bir başlangıç olduğunu ifade eden Erdoğan, Türk Uzay Bilimi Misyonu kapsamında uluslararası uzay istasyonunda 14 gün boyunca gerçekleştirilecek 13 deneyin yapılacağını belirtti.

Türkiye’nin İnsanlı Uzay Misyonu Başlıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin milli uzay programı kapsamında gerçekleştirilecek olan “İlk İnsanlı Uzay Misyonu” hakkında bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ikinci asrına girişini insanlı uzay göreviyle kutlayacaklarını belirterek, bu tarihi anın herkes için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Bu misyonun, Türkiye’nin bilim tarihine katkılarını bir adım öteye taşıyacağını ve gençlere, çocuklara ilham kaynağı olacağını vurgulayan Erdoğan, vatandaşlarının uzaya gönderileceği ilk kez bir uzay görevine imza atacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, milli uzay programının hedeflerinden birini gerçekleştirerek Türk Hava Kuvvetleri’nde jet pilotu olarak görev yapan Alper Gezeravcı’nın uluslararası uzay istasyonuna yolculuğuna başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 yılında duyurdukları milli uzay programının bir hedefini daha gerçekleştirerek bu önemli adımı atmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

13 farklı deneyin gerçekleştirileceği Türk Uzay Bilimi Misyonu’nun uluslararası uzay istasyonunda 14 gün boyunca süreceğini açıklayan Erdoğan, astronomi, tıp, genetik malzeme birimi gibi alanlarda bilimsel çalışmaların yapılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı, bu çalışmaların Türkiye ve bilim insanları için hayırlı olmasını dilerken, uzay yolculuğuna çıkan ekip için de başarılar diledi.

Niğde’de halkın coşkusuyla karşılanan Başkan Özdemir

Sıradaki haber:

Niğde’de halkın coşkusuyla karşılanan Başkan Özdemir

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.