h Dolar 34,1245 % 0.3
h Euro 38,1469 % 0.3
h Sterlin 45,5015 % 0.39
h Altın (Gr) 2.877,77 %1,73
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılında yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimize devam ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılında yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimize devam ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan projelerin belirlenmesinde seçici davranıldığını ve öncelikli olarak deprem riski olan, sosyal ve ekonomik etkisi güçlü olan projelere odaklandıklarını söyledi. Yatırım Programı'nda 12 binin üzerinde proje bulunmakta ve toplam ödenek miktarı 1 trilyon TL'yi aşıyor. En yüksek payı ulaştırma-haberleşme sektörü alırken, diğer sektörlere de pay ayrıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ise imalat sanayii sektöründe 15,2 milyar TL ödenek tahsis edildi. Yılmaz, kalkınma hamlesine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye’nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisine devam ettiğini” söyledi. Ekonomi hakkında sosyal medyadan açıklama yapan Yılmaz, Türkiye’nin 2024 Yılı Yatırım Programı’nı, 12. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program’ın hedeflerini dikkate alarak hazırladıklarını belirtti. Yılmaz, deprem riski nedeniyle başlanması acil olan projelerin yanı sıra sosyal ve ekonomik etkisi yüksek olan projelere öncelik verdiklerini vurgulayarak, 2024 Yılı Yatırım Programı’nda kamu kurumları tarafından yürütülecek 12 binden fazla proje için toplamda 7,3 trilyon TL’nin üzerinde bir bütçe ayrıldığını ifade etti. Yatırım Programı’nda en yüksek payı yüzde 31,7 ile ulaştırma-haberleşme sektörünün aldığını belirten Yılmaz, eğitim, madencilik, tarım ve sağlık sektörlerinin de önemli ölçüde pay aldığını kaydetti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ise imalat sanayii sektöründe 15,2 milyar TL’lik bir ödenek tahsis edildiğini aktaran Yılmaz, kalkınma projelerinin kararlılıkla hayata geçirileceği vurgusunu yaptı.

Finlandiyalılar Alanya’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için sandık başında bulunuyor

Sıradaki haber:

Finlandiyalılar Alanya’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için sandık başında bulunuyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.