h Dolar 34,0955 % 0.19
h Euro 38,0826 % 0.19
h Sterlin 45,3637 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,88 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Danimarka Kraliçesi Margrethe II tahttan resmen feragat etti

Danimarka Kraliçesi Margrethe II tahttan resmen feragat etti

Danimarka Kraliçesi Margrethe II, 52 yıl sonra tahttan çekildi ve yerine oğlu Veliaht Prens Frederik kral oldu. Tahttan çekilme beyanını imzalayan Kraliçe Margrethe, Veliaht Prens Frederik'in kral unvanını aldı. Taç giyme töreni olmayan Danimarka'da, Kraliçe'nin tahttan çekilmesinin ardından Başbakan, Veliaht Prens Frederik'i Danimarka'nın kralı ilan etti. Kral Frederik, birleştirici kral olma umuduyla görevini üstlenmekten gurur duyduğunu söyledi. Kraliçe Margrethe, 900 yıldan sonra tahtı gönüllü olarak bırakan ilk kraliyet ailesi üyesi oldu.

Danimarka Kraliçesi Margrethe II, resmi olarak tahttan çekildi ve yerine Veliaht Prens Frederik kral oldu. 83 yaşındaki Kraliçe Margrethe II, Danimarka Kabinesi ile yaptığı toplantıda tahttan çekilme beyanını imzaladı ve böylece 52 yıl sonra resmi olarak tahttan çekildi. Kraliyet Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Kraliçe Margrethe’nin tahttan çekildiği ve Veliaht Prens Frederik’in kral unvanını aldığı belirtildi. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, tahttan çekilme sonrasında Prens Frederik’i Danimarka’nın yeni kralı olarak ilan etti. Veliaht Prens Frederik, yaptığı ilk konuşmada birleştirici bir kral olma umuduyla görevi üstlendiğini ifade etti. Kraliyet ailesinden birinin tahtı gönüllü olarak bırakması, yaklaşık 900 yıllık bir süreçte bir ilk oldu. Margrethe II, 1952 yılından bu yana danimarka kraliçesi olarak görev yapmaktaydı.

Tunus’ta Yasemin Devrimi’nin 13. Yılı Kutlanıyor

Sıradaki haber:

Tunus’ta Yasemin Devrimi’nin 13. Yılı Kutlanıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.