h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • DEM Parti Lideri Oruç, CHP ile ittifak hakkında önemli açıklamalarda bulundu

DEM Parti Lideri Oruç, CHP ile ittifak hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, CHP ile ittifak konusunda net bir açıklama yapmadıklarını belirterek, görüşmelerin devam ettiğini ve netlik kazandıkça paylaşacaklarını söyledi. Oruç, Ankara için bir adayları olduğunu ancak İstanbul için henüz bir durum olmadığını ifade etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapacakları konusunda açıklama yaptı. Oruç, gazetecilere verdiği demeçte, “Kent uzlaşısı” başlığı altında yaptıkları görüşmeleri ve işbirliği çalışmalarını açıklayacaklarını belirtti. Netlik kazandıkça bu konuları kamuoyuyla paylaşacaklarını vurgulayan Oruç, Ankara için bir adaylarının olduğunu ancak İstanbul için henüz kesin bir durum olmadığını söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, Meclisteki grup toplantısının ardından gazetecilere CHP ile ittifak konusundaki soruları yanıtladı. Oruç, daha önce gerekli açıklamayı yaptıklarını ifade ederek, “Konuşulmuş il ve ilçeler bulunmamaktadır. Ancak bu durum olduğu zaman halkla paylaşacağımızı daha önce de belirtmiştik. Kent uzlaşısı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ve işbirlikleriyle ilgili detaylar, kamuoyuyla da paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.

Ankara için bir adaylarının olduğunu belirten Oruç, İstanbul için ise henüz kesinleşen bir durumun olmadığını ifade etti.

CHP Milletvekillerinin Grup Toplantısında Neler Konuşuldu?

Sıradaki haber:

CHP Milletvekillerinin Grup Toplantısında Neler Konuşuldu?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.