h Dolar 34,2964 % 0.1
h Euro 37,0291 % 0.1
h Sterlin 44,4490 % -0.1
h Altın (Gr) 2.995,06 %-1,07
h BIST100 8.718,87 %-1,35
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Demirtaş, yargı sürecine karşı hukuki mücadelesini başlattı

Demirtaş, yargı sürecine karşı hukuki mücadelesini başlattı

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, iftira niteliğindeki iddialara karşı hukuki mücadele başlattığını açıkladı. Demirtaş, hakkında ortaya atılan iftiraların gerçek olmadığını ve 10 yıllık görev süresinde Gülüç'e birçok eser kazandırdığını belirtti. İftira ve karalama kampanyasının artması üzerine hukuki süreç başlatıldığını dile getiren Demirtaş, suçlamalara ilişkin henüz kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadığını vurguladı. Ayrıca, yayınları referans alan ve iftira içeren yorumlar yapan kişiler hakkında da hukuki işlem başlatıldığı bildirildi.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, hakkında çıkan iftira niteliğindeki iddialara karşı hukuki mücadele başlattığını duyurdu. İYİ Parti’den Gülüç Belediye Başkanlığı için aday olan Demirtaş, iftira dolu yorumlar nedeniyle hukuki süreç başlattıklarını belirtti. Demirtaş, 10 yıllık görev süresi boyunca Gülüç’e birçok projeyi kazandırdığını vurgulayarak, “Gülüç Belediyesi’nde modern belediyecilik anlayışıyla hizmet ettim. Bu süre zarfında Gülüç’ün gelişmesi ve yaşam kalitesinin artması için çalıştım. Yapılan iftira ve iddialarla ilgili İçişleri Bakanlığı, Zonguldak Valiliği ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından soruşturma ve incelemeler yapıldı, ancak suç unsuru veya yasa dışı işlem tespit edilmedi. Görev yaptığım süre boyunca mülki amirlerimizin takdir ve teşekkürlerine mazhar oldum. Devlet kurumlarıyla uyumlu çalışarak hizmet aldım. Şu anda benim veya Gülüç Belediyesi hakkında devam eden bir soruşturma bulunmamaktadır. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yaklaşırken iftira, karalama ve tek taraflı yayınlarda artış gözlemliyoruz. Ancak ben böyle aşağılık politik komplolara boyun eğmeyeceğim. Anayasa ve insan haklarına göre suçluluğum hükmen sabit oluncaya kadar masum sayılırım. Şahsıma yönelik iftiralar nedeniyle cezai ve maddi-manevi tazminat davası açıldı. Diğer suçlamayla ilgili ise henüz duruşma yapılmadı, savunmalarımız ve delillerimiz incelenmedi. Bu yayınları referans alarak iftira, hakaret ve karalama yapanlar hakkında da hukuki işlemler başlatıldı. Gülüç halkının desteğiyle 2024 seçimlerinde İYİ Parti olarak Gülüç Belediyesi’nde hizmete devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “DEM’cilerin TBMM’de bulunması siyaset garabeti, demokrasi ayıbıdır. Hiçbir terörist veya yandaşı dağda, bayırda, ovada, belediyede, şehirde ve de TBMM’de barınmamalı, tutulmamalıdır.”

Sıradaki haber:

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “DEM’cilerin TBMM’de bulunması siyaset garabeti, demokrasi ayıbıdır. Hiçbir terörist veya yandaşı dağda, bayırda, ovada, belediyede, şehirde ve de TBMM’de barınmamalı, tutulmamalıdır.”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.