h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Dışişleri Bakanlığına göre, İsrail’in işgali Gazze’deki felaketin gerçek nedenidir

Dışişleri Bakanlığına göre, İsrail’in işgali Gazze’deki felaketin gerçek nedenidir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği eylemlerin gerçek nedeninin işgalci ve yayılmacı zihniyeti olduğunu belirtti. İsrail'in insan haklarını ve uluslararası hukuku yok sayan bu eylemlerin felakete yol açtığını ifade etti. Keçeli ayrıca, İsrail'in soykırım suçu işlediği iddialarının ele alındığı davayı yakından takip ettiklerini de vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Gazze’deki felaketin gerçek sebebinin İsrail’in işgal politikası, yayılmacı zihniyeti ve insan haklarına, uluslararası hukuka ve ahlaki ilkeleri yok sayan eylemleri olduğunu belirtti. Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanının sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile ilgili olarak “İsrail’in işlediği savaş suçlarının soykırım seviyesine ulaşmış olabileceği” endişesini dile getirdi ve Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’in 1948 Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal ettiği iddialarının ele alındığı davayı yakından takip ettiklerini açıkladı. Keçeli, İsrail Hükümeti üyelerinin işledikleri suçlardan başka yöne çekme çabalarının sonuçsuz kalacağını ifade etti.

İngiltere, Ukrayna’ya 2,5 milyar sterlin değerinde askeri destek sağlıyor!

Sıradaki haber:

İngiltere, Ukrayna’ya 2,5 milyar sterlin değerinde askeri destek sağlıyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.