h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Evde Bakım Yardımı Hesaplarına 2,8 milyar TL Yatırılmaya Başlandı, Bakan Göktaş Açıklama Yaptı!

Evde Bakım Yardımı Hesaplarına 2,8 milyar TL Yatırılmaya Başlandı, Bakan Göktaş Açıklama Yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı. Bu yardım sayesinde aile bütünlüğü korunacak ve engelli bireyler aileleriyle birlikte yaşayabilecekler. Ödemelerin şeffaf bir anlayışla ve sürdürülebilir bir şekilde devam edeceği belirtildi. Öte yandan, ocak ayında yapılan düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri artırılarak 7 bin 608 TL olarak hesaplara yatırılacak.

Evde Bakım Yardımı’na İlişkin Ödemeler Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Evde Bakım Yardımı, 2006 yılında engelli bireylerin aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan ve aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olarak öne çıkan bir programdır. Bakan Göktaş, evde bakımın engelli vatandaşların aile birliğinin korunması ve güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.

Bu yardım sayesinde bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının aileleri tarafından bakımları üstleniliyor ve aile bütünlüğü korunuyor. Şu anda, yaklaşık 560 bin vatandaş Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanırken, her bir hak sahibine aylık 5 bin 97 TL ödeme yapılmaktadır.

Bakan Göktaş şunları dile getirdi: “Evde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine bu ay toplamda 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesini gerçekleştirdik. 2023 yılı itibarıyla toplamda 116,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapmış olacağız. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Engellilik alanındaki sosyal yardımların hak temelli ve şeffaf bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Öte yandan, ocak ayında memur maaş katsayısında yapılan düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri şubat ayında artarak, hak sahiplerinin hesaplarına 7 bin 608 TL olarak yatırılacak.

“Efsane Vali Yazıcıoğlu’nun oğlunun ‘Babamdan aldığımız miras’ adlı klibi”

Sıradaki haber:

“Efsane Vali Yazıcıoğlu’nun oğlunun ‘Babamdan aldığımız miras’ adlı klibi”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.