h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi

Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayının mevcut Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir olduğunu açıkladı. Erdoğan, belediyeleri gerçek belediyecilikle tanıştırmak hedefiyle hareket ettiklerini belirtti. AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 48 ilde aday göstereceği isimler açıklandı. Adana'da ise Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir Büyükşehir'e aday gösterildi. Kocaispir, ilçede yaptığı çalışmalar ve sosyal belediyecilik faaliyetleriyle takdir toplamıştı. 1975 doğumlu olan Kocaispir, avukatlık yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu. Erdoğan, “Amacımız, muhalefetin elindeki şehirleri gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır” dedi.

AK Parti daha önce 26 ilde adaylarını açıklamıştı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 48 ilde başkanlık için aday gösterecekleri isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahneye çıktığında partililerin sloganları arasında yer aldı ve “Amacımız AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndaki belediyeleri kazanmak ve muhalefetin elindeki belediyeleri gerçek belediyecilikle tanıştırmak. Kendini şehirlere adamış adaylarla seçimlere hazırlanıyoruz. Belediyelerimizi, Türkiye’ye yakışır seviyeye ulaştırmalıyız. Kararlılıkla çalışarak farkımızı ortaya koyacağız. Hiçbir şey sunmayan, ideolojik körlerin koltuklarını koruma peşinde olanlardan olmadık ve olmayacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti, Adana’da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’i Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterdi. 2019 yılında Yüreğir Belediye Başkanı seçilen Kocaispir, ilçede gerçekleştirdiği çalışmalar ve insana dokunan sosyal belediyecilik faaliyetleriyle çok sayıda takdir kazanmıştı. Halkın her kesiminden sevgi toplayan Başkan Kocaispir, 2024 seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak yarışacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Kocaispir, AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, AK Parti İl Başkanı, MHP İl Başkanı, AK Parti İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Adana Milletvekilleriyle birlikte sahneye çıktı.

Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Kadirli’de doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’nden 1993 yılında mezun olan Kocaispir, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon dalında tamamlayan Kocaispir, 2000 yılından itibaren Adana Barosu’na kayıtlı serbest avukatlık yapıyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti, 48 ildeki belediye başkan adaylarını duyurdu: İşte detaylar!

Sıradaki haber:

AK Parti, 48 ildeki belediye başkan adaylarını duyurdu: İşte detaylar!