h Dolar 34,0125 % -0.17
h Euro 38,0469 % -0.17
h Sterlin 45,3308 % 0.63
h Altın (Gr) 2.833,57 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Filistinliler, 1948’den bu yana en büyük toprak kaybını yaşadı

Filistinliler, 1948’den bu yana en büyük toprak kaybını yaşadı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in Gazze Şeridi’ne devam eden saldırıları nedeniyle Filistinlilerin 1948’den bu yana en büyük yerinden edilmeyi yaşadığını belirtti. Foto slayt gösterisiyle Gazze Şeridi’ndeki yıkımı ortaya koyan UNRWA, binlerce çocuğun travma geçirdiğini, öldüğünü, sakatlandığını ve yetim kaldığını ifade etti. Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin ise zor bir hayat sürdüğü vurgulandı.

UNRWA: İsrail Saldırılarıyla Filistinliler Yerinden Edilmenin En Büyük Krizini Yaşıyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarının devam etmesi sonucunda Filistinlilerin 1948’den bu yana karşılaştığı en büyük yerinden edilme kriziyle yüzleştiğini açıkladı. İsrail saldırıları, Gazze Şeridi’nde tam 101 gündür sürüyor ve UNRWA, bu süre zarfında yaşanan yıkımı gösteren fotoğraf slaytıyla “100 saniyede 100 gün” başlığıyla duyuru yaptı. UNRWA, Filistinlilerin travma geçirmiş bir çocuk nesli olduğunu, binlerce insanın öldüğünü, sakatlandığını ve yetim kaldığını belirterek, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin zorlu bir hayat sürdürdüğüne dikkat çekti.

İsviçre, Zelenskiy’nin isteği üzerine Ukrayna Barış Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

Sıradaki haber:

İsviçre, Zelenskiy’nin isteği üzerine Ukrayna Barış Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.