h Dolar 34,1261 % 0.29
h Euro 38,1230 % 0.29
h Sterlin 45,4844 % 0.36
h Altın (Gr) 2.874,69 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Finlandiyalılar Alanya’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için sandık başında bulunuyor

Finlandiyalılar Alanya’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için sandık başında bulunuyor

Alanya'da yaşayan Finlandiya vatandaşları, ülkelerindeki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya başladı. 28 Ocak 2024'e kadar sürecek olan seçimlerde, 3 gün boyunca oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek. Alanya'da bulunan Finlandiya Fahri Konsolosluk bürosunda yapılan oy kullanma işleminde, Ankara Büyükelçiliği Başkatibi ve Konsolos da hazır bulundu. Oyların gelecek hafta Finlandiya'ya gönderileceği belirtilirken, Alanya'da 100'ün üzerinde oy kullanma oranı bekleniyor. Türkiye'de en fazla Finlandiyalı Alanya'da yaşıyor ve bölgedeki iklim durumu nedeniyle oy kullanma oranı değişiklik gösteriyor. 2. tur seçim ise 11 Şubat'ta yapılacak.

Alanya’da yaşayan Finlandiya vatandaşları, ülkelerinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı. Finlandiya Fahri Konsolosluk bürosunda kurulan sandık, Alanya’daki Finlandiya vatandaşlarının sabah saat 10.00’dan itibaren oy kullanmasına olanak sağladı. Seçimlerin ilk turu 3 gün sürecek olup, eğer cumhurbaşkanı seçilemezse 2 hafta sonra ikinci tur için yeniden oy kullanılacak. Finlandiya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi ve Konsolos Raimo Pahkasalo ile Alanya Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu da ilk gün oy kullanma işlemlerinde hazır bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda kazanan çıkmaması durumunda ikinci tur seçimler 11 Şubat’ta yapılacaktır.

Ankara Büyükelçiliği Başkatibi ve Konsolos Raimo Pahkasalo, Finlandiya’daki cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında bilgi vererek, oyların gelecek hafta pazartesi günü Finlandiya’ya gönderileceğini belirtti. Alanya’da yaşayan Finlandiya vatandaşlarından 100’ün üzerinde oy kullanma oranı beklediklerini ifade eden Başkatibi ve Konsolos, seçim sürecinin 3 gün sürdüğünü ve bu süre zarfında oy sayısının artabileceğini dile getirdi.

Alanya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu, oy kullanma işlemi için en iyi hizmeti sunacaklarını vurgulayarak, Alanya’da yaşayan Finlandiya vatandaşlarının Türkiye’deki en yoğun nüfusa sahip olduğunu belirtti. Müftüoğlu, 11 yıldır Alanya’da oy kullanma işleminin gerçekleştirildiğini ve bekledikleri oy kullanma oranının 200’ün üzerinde olduğunu ifade etti. İkinci tur seçimlerin ise 2 hafta sonra yapılacağını söyleyen Müftüoğlu, Finlandiya vatandaşlarını oy kullanmaya davet etti.

Finlandiya vatandaşı Anne Elisabeth Lindqvist ise Alanya Fahri Konsolosluk Bürosunda oy kullanarak ülkesi için vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirtti. Alanya’da ilk kez oy kullandığını ve burayı çok sevdiğini ifade eden Lindqvist, vatandaşlık görevini yerine getirmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Alanya’da oy kullanabildiği için memnuniyetini dile getiren Lindqvist, tekrar ev almayı düşündüğünü de aktardı.

Çınar, Millete Hizmetin Ortak Davası

Sıradaki haber:

Çınar, Millete Hizmetin Ortak Davası

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.