h Dolar 34,0711 % 0.14
h Euro 38,0991 % 0.14
h Sterlin 45,3641 % -0.01
h Altın (Gr) 2.833,85 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Guterres: “Hiçbir şey Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını haklı gösteremez”

Guterres: “Hiçbir şey Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını haklı gösteremez”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı uyarıda bulundu. Guterres, sivillerin öldürülmesini haklı göstermenin mümkün olamayacağını söyleyerek, İsrail'in saldırılarının büyük bir yıkıma ve sivil ölümlere neden olduğunu vurguladı. Gazze'deki insani durumu endişeyle takip ettiklerini belirten Guterres, Gazze'nin güvenliği ve yardımın ulaşması konusunda engeller olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail-Lübnan sınırını temsil eden "Mavi Hat" boyunca ateş açılmasından endişe duyduğunu dile getiren Guterres, bölgedeki gerilimin düşürülmesi için acil bir insani ateşkes çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Lübnan sınırını temsil eden Mavi Hat’ta tarafları ateşle oynamayı bırakmaları konusunda uyardı. Guterres, Gazze’deki saldırıların devam etmesine izin verilemeyeceğini vurgulayarak, tüm esirlerin serbest bırakılmasını talep etti. Guterres, Gazze’de sivil ölümlerin eşi benzeri görülmemiş bir yıkıma ve uluslararası insancıl hukukun ihlaline neden olduğunu söyledi. Gazze Şeridi’nde yaşanan insani krizin büyük bir endişe kaynağı olduğunu belirten Guterres, insani yardımların etkin bir şekilde ulaştırılamadığını ve Filistinlilerin açlık ve hastalık tehdidi altında olduğunu ifade etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 152 BM personelinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaşan Guterres, Gazze’ye hızlı, güvenli ve sürekli insani erişimin sağlanmasını talep etti. Ayrıca, İsrail ve Lübnan arasında Mavi Hat boyunca ateş açılmasından da endişe duyduğunu belirten Guterres, tüm taraflara gerilimi düşürme çağrısında bulundu.

Günel: Hizmetimizin Karnesi Oldukça Mükemmel

Sıradaki haber:

Günel: Hizmetimizin Karnesi Oldukça Mükemmel

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.