h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Hamas: “Biden, soykırıma ortak olan ve halkımızın ondan beklentileri olmayan bir kişidir”

Hamas: “Biden, soykırıma ortak olan ve halkımızın ondan beklentileri olmayan bir kişidir”

Hamas Siyasi Büro Üyesi Izzet al-Risheq, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'in Filistin devletinin kurulmasını kabul edeceği yönündeki söylemlerini reddederek, Biden'ın soykırım savaşında ortağı olduğunu ve halkın ondan herhangi bir iyilik beklememesi gerektiğini söyledi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Izzet al-Risheq, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’in bir Filistin devletinin kurulmasını kabul edeceği yönündeki açıklamalarını reddetti ve “Biden, soykırım savaşında tamamen ortaktır ve halkımızdan herhangi bir iyilik beklememektedir” dedi.

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını 7 Ekim’den bu yana sürdürürken, İsrail ordusu sivilleri hedef almakta bir ayrım yapmıyor. ABD Başkanı Joe Biden, saldırıların başlamasından bu yana İsrail’e en büyük desteği sağlayan isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Biden, dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İsrail’in Filistin Devleti’nin kurulmasını kabul edeceği yönündeki açıklamalar yapmıştı. Hamas, bu açıklamalara yanıt olarak bir açıklama yaptı. Hamas Siyasi Büro Üyesi Izzet al-Risheq, “Biden, soykırım savaşının tamamen ortağıdır ve halkımızdan herhangi bir iyilik beklememekteyiz. Biden’ın Filistin devleti ve onun nitelikleri hakkında önerilerde bulunması, halkımızı aldatamaz” dedi.

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Memmedov: “Biz Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla değil, kendi canımız kanımızla bu devleti kazandık”

Sıradaki haber:

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Memmedov: “Biz Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla değil, kendi canımız kanımızla bu devleti kazandık”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.