h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Herzog: “Gazze saldırılarını sona erdirmek için İsrail-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleşmesi kilit unsur”

Herzog: “Gazze saldırılarını sona erdirmek için İsrail-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleşmesi kilit unsur”

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki normalleşmenin, Gazze'ye yönelik saldırıları sona erdirmek ve Orta Doğu'da oyunun kurallarını değiştirmek için hayati bir unsur olduğunu söyledi. Herzog, Suudi Arabistan ile İsrail ilişkilerinin dünya ve bölgenin daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemesi için bir fırsat olduğunu belirtti. Suudi Arabistan ise İsrail'i tanımanın, İsrail-Filistin ihtilafında iki devletli çözüm kapsamında Filistinliler için bir devlet kurulması anlaşmasına bağlı olduğunu açıkladı.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI: İSRAİL-SUUDİ ARABİSTAN İLİŞKİLERİ ORTA DOĞU’YU DEĞİŞTİRİR!

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sona erdirmek ve tüm Orta Doğu için yeni bir dönem başlatmak için İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin kritik bir adım olduğunu vurguladı. Herzog, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan ile ilişkilerin normale dönmesinin ülkeler ve bölge için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan’ın da İsrail-Filistin ihtilafının çözümü için iki devletli bir anlaşmaya varılması durumunda Suudi Arabistan’ın İsrail’i tanıyabileceğini açıklaması üzerine, Herzog da Suudi Arabistan’ın bu konudaki tutumunu destekledi. Herzog, Filistinliler için bir devlet kurulmasını içeren kapsamlı bir anlaşmaya Saudi Arabistan’ın taraf olabileceğini ifade etti.

İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin Orta Doğu’da önemli değişikliklere yol açacağı düşünülüyor. Bu ilişkilerin gelişmesi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sonlandırmak ve bölgede daha istikrarlı bir gelecek için yeni bir adım olarak değerlendiriliyor. Öte yandan, bu haber Arap dünyasında da büyük yankı uyandırarak, bölgedeki dengelerin yerinden oynamasına neden olabilir.

AK Parti’de 3’ü büyükşehir 15 belediye başkanı tekrar aday gösterildi

Sıradaki haber:

AK Parti’de 3’ü büyükşehir 15 belediye başkanı tekrar aday gösterildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.