h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Huzur Mahallesi’nin imar problemi çözüm yolunda ilerliyor

Huzur Mahallesi’nin imar problemi çözüm yolunda ilerliyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Bardakçı Köyüne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, Huzur Mahallesi'ndeki imar sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kurt, bölgedeki dönüşüm çalışmalarının başlayacağını belirtti. Ayrıca, TOKİ'nin konut projeleriyle ilgili sorunlara da değinen Başkan Kurt, önümüzdeki dönemde bu sorunların çözümü için çalışacaklarını ifade etti. Ziyarette dernek başkanı, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri de hazır bulundu. Başkan Kurt'a ziyareti için teşekkürler sunuldu ve seçimlerde başarılar dildendi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Bardakçı Köyü Kalkındırma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Seyitgazi’nin Bardakçı Köyü sakinlerinin kurduğu Bardakçı Köyü Kalkındırma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ağırladı. Başkan Kurt, dernek binasında Dernek Başkanı Osman Bayraklı, yönetim kurulu üyeleri, Huzur Mahalle Muhtarı Refik Özaydın ve mahalle sakinleri ile buluştu. Ziyaret esnasında yapılan konuşmada Başkan Kurt, Huzur Mahallesi’nde yaşanan imar sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Örnek bir proje olsun

Başkan Kurt, Huzur Mahallesi’nde imarla ilgili sıkıntının 15 yıl öncesine dayandığına dikkat çekerek, bu sorunu çözmek için 10 yıldır mücadele ettiğini belirtti. Gecekondu önleme bölgesi olarak ilan edilen Huzur Mahallesi’nde bugüne kadar hiçbir yapılaşma gerçekleşmediğini ifade eden Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak planlamaları tamamladıklarını, tapuları dağıttıklarını ve müteahhitin inşaat ruhsatını alarak dönüşüm çalışmalarına başlamasını beklediklerini söyledi. Kurt, “İlk olarak Karapınar’da TOKİ’den satın aldığımız bir arsada örnek bir proje başlatacağız. Komşularla anlaşarak, müteahhiti de belirledik. Devleti beklemeden hızla dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

Ben söylediğimde itiraz ettiler, Mamuca TOKİ 4. Etap’ta isyan çıktı

Son dönemde gündeme gelen TOKİ mağdurları sorununa da değinen Başkan Kurt, devletin TOKİ’yi yanlış işlettiğini vurguladı. TOKİ’nin yoksullara konut yapmak için kurulduğunu dile getiren Kurt, TOKİ’nin arsayı bedelsiz alarak, plan ve projeye para vermeden ev sattığını belirtti. Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin TOKİ’yle yaptığı sözleşmeye itiraz ettiğini ve vatandaşın 5 yıl sonra ne kadar taksit ödeyeceğinin belirsiz olduğunu söyledi. Bu konuda yaşanan mağduriyetleri gidermek için mücadele ettiklerini belirten Kurt, “Vatandaş arsayı verdi, üstüne de borçlandı. Ne kadar ödeyeceğini bilmeli. Sabit ödeme yapılmasını savunuyoruz” şeklinde konuştu.

Ayşe Ünlüce ve ben bu işi çözeceğiz

Huzur, Karapınar, Erenköy ve Alanönü mahallelerinin muhtarlarıyla TOKİ’ye ait olan bölgenin planlarını tamamladıklarını vurgulayan Başkan Kurt, 2. bölgeyle ilgili planlamaların da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Kurt, yeni dönemde Odunpazarı Belediye Başkanı olarak seçilmesi durumunda, Ayşe Ünlüce ve birlikte bu sorunu çözeceklerini ifade etti.

Tam destek

Dernek Başkanı Osman Bayraklı, ziyaret nedeniyle Başkan Kurt’a teşekkür etti ve seçimlerde başarılar diledi. Huzur Mahalle Muhtarı Refik Özaydın da ziyaret için Başkan Kurt’a teşekkür ederek, yerel seçimlerde başarılar diledi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan Bora Kaplan hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Sıradaki haber:

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayhan Bora Kaplan hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.