h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Irak, ABD ve İngiltere’nin Yemen saldırısını kınadı: Detayları burada!

Irak, ABD ve İngiltere’nin Yemen saldırısını kınadı: Detayları burada!

Irak hükümeti, ABD ve İngiltere'nin Yemen'de Husilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, bu eylemlerin savaşı daha da genişleteceği uyarısında bulundu. Irak Dışişleri Bakanlığı, saldırının bölgedeki çatışmaları artıracağına dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi ve Filistin'e yönelik acımasız savaşı sona erdirmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, İsrail'in haksız saldırılarına destek verilmesinin sonuçlarına karşı daha önce uyarı yapıldığı ve durumun bölge geneline yayılma riski olduğu ifade edildi. ABD ve İngiltere'nin Yemen'de gerçekleştirdiği saldırılarda 5 Husi üyesinin öldüğü ve 6'sının yaralandığı belirtildi.

Irak hükümeti, ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husi noktalarına düzenlediği saldırıları kınayan bir açıklama yaptı. Bu saldırıların savaşın daha da büyümesine neden olabileceği belirtildi. İşte detaylar…

ABD ve İngiltere’nin Yemen’de Husileri hedef alan hava saldırılarına gelen tepkiler artmaya devam ediyor. Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki savaşın daha da yayılacağı uyarısında bulunuldu ve “Yemen’e ve egemenliğine yapılan saldırıyı kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, savaşın büyümesinin soruna çözüm olmadığı vurgulanarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin sorumluluklarını yerine getirmesi ve Gazze Şeridi’nde Filistinlilere yapılan acımasız savaşa son verilmesi için kararlar alması gerektiği belirtildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, İsrail’e destek vermenin sonuçları konusunda daha önce uyarılarda bulunulduğu hatırlatıldı. Büyük ülkelerin sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde durumun Gazze ve Filistin sınırlarının ötesine yayılacağı konusunda uyarıldığı ifade edildi.

ABD ve İngiltere ordusu, dün gece saatlerinde Kızıldeniz’de İsrail ile bağlantılı ticari gemilere yönelik saldırıların ardından Yemen’deki Husilere ait noktalara hava ve denizden saldırı gerçekleştirmişti. Husilerin silahlı kanadının sözcüsü, saldırılarda 5 Husi üyesinin öldüğünü ve 6’sının yaralandığını açıklamıştı.

Kaynak: Vakit.com.tr

Lahey’deki soykırım davası, ikinci ve son gününde tamamlanarak sonuca ulaştı

Sıradaki haber:

Lahey’deki soykırım davası, ikinci ve son gününde tamamlanarak sonuca ulaştı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.