h Dolar 34,1147 % 0.28
h Euro 38,1063 % 0.28
h Sterlin 45,3792 % 0.16
h Altın (Gr) 2.862,89 %1,20
h BIST100 9.926,18 %-0,50
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Yemen ve bölgedeki diğer ülkeler bizden emir almıyorlar”

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Yemen ve bölgedeki diğer ülkeler bizden emir almıyorlar”

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ülkesinin Yemen'deki Husilere destek verdiği suçlamalarını reddettiğini söyledi. Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili olarak ABD'yi uyardı ve ABD'nin İsrail'e olan koşulsuz desteğinin bölgedeki gerilimde önemli bir faktör olduğunu belirtti. İran'ın uluslararası ticaret yollarına ve özellikle Kızıldeniz'deki ticaretin güvenliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Abdullahiyan, İran'ın Yemen'deki Husilere yardım sağladığı iddialarını reddetti. Abdullahiyan, bölgedeki istikrarı hedef alan her türlü eylemin İsrail kaynaklı olduğunu ve İran'ın Irak ve Suriye'ye yönelik füze saldırılarının ülkenin güvenliği ve terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi. "

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın Husilere destek verdiği suçlamalarını reddetti. Abdullahiyan, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Formu’nda ABD’li bir haber kanalına açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Abdullahiyan, ABD Başkanı Biden’ı uyararak, “ABD’nin Siyonist İsrail rejimine sağladığı koşulsuz destek, bölgedeki gerilimin artmasının temel nedenidir” şeklinde konuştu.

Abdullahiyan, İran’ın uluslararası ticaret yollarına ve özellikle Kızıldeniz’deki ticaretin güvenliğine önem verdiğini belirtti. ABD yönetiminden Gazze’deki savaşın sona erdirilmesini isteyen Abdullahiyan, İran’ın Yemen’deki Husilere yardım sağladığı iddialarını reddetti. Abdullahiyan, “Yemen ve diğer bölge ülkeleri, Filistin halkını savunurken kendi çıkarları doğrultusunda karar veriyorlar. Bizden herhangi bir emir almıyorlar. Bizim için deniz ticaretindeki güvenlik önemlidir. Ticaret yollarındaki güvensizlik bize zarar verir” şeklinde konuştu. Abdullahiyan, bölgenin istikrarını hedef alan eylemlerin İsrail kaynaklı olduğunu vurgulayarak, İran’ın Irak ve Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği füze saldırılarının ülkenin güvenliği ve terörle mücadele kapsamında olduğunu söyledi.

Başlık: “İran Dışişleri Bakanı: İsrail’in Gazze’deki saldırılarından ABD sorumlu”
Haber: İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsviçre’deki Dünya Ekonomik Formu’nda yaptığı açıklamalarda, İran’ın Yemen’deki Husilere yardım sağladığı suçlamalarını reddetti. Abdullahiyan, ABD Başkanı Biden’a seslenerek, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ABD’nin sağladığı destek nedeniyle son verilmesi gerektiğini belirtti. İran’ın uluslararası ticaret yollarına ve Kızıldeniz’deki ticaretin güvenliğine önem verdiğini ifade eden Abdullahiyan, İran’ın Yemen’deki Husilere herhangi bir emir vermediğini vurguladı. İsrail’in bölgedeki istikrarsızlık kaynağı olduğunu savunan Abdullahiyan, İran’ın Irak ve Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği füze saldırılarının ülkenin güvenliği ve terörle mücadele çerçevesinde olduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu: “Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kesimi 2025 sonunda bitecek”

Sıradaki haber:

Bakan Uraloğlu: “Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kesimi 2025 sonunda bitecek”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.