h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • İYİ Parti, sadece 8 ayda 6 milletvekilini kaybetti

İYİ Parti, sadece 8 ayda 6 milletvekilini kaybetti

İYİ Parti, seçilmiş milletvekillerinden birinin ihraç edilmesi ve beşinin istifasıyla Meclis'teki milletvekili sayısını 38'e düşürdü. Hatipoğlu'nun AK Parti'ye katılmasıyla başlayan istifalar, Ankara, İstanbul ve Sakarya milletvekilleri tarafından da gerçekleşti. İYİ Parti içindeki istifa ve görevden alınmalar devam ediyor.

İYİ Parti, 14 Mayıs Genel Seçimlerinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren 44 milletvekilinden birinin ihraç edilmesi ve beşinin istifa etmesi sonucu Meclis’teki milletvekili sayısını 38’e düşürdü. İYİ Parti’ye ilk istifa, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu tarafından gerçekleştirildi. Hatipoğlu, 2 Kasım 2023 tarihinde AK Parti’ye geçerek Eskişehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

İYİ Parti’de ikinci istifa ise Ankara Milletvekili Adnan Beker tarafından yapıldı. Beker, 16 Kasım tarihinde partiye istifasını sundu. Üçüncü istifa ise İYİ Parti 28. Dönem İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu tarafından gerçekleştirildi. Yanıkömeroğlu, partisinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek 6 Aralık’ta istifasını duyurdu. 15 Aralık’ta İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu da partiye istifasını verdi. Son istifa ise İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan tarafından yapıldı. Arslan, 21 Aralık’ta istifasını duyurdu.

Ayrıca, 5 Aralık 2023 tarihinde İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır partiden ihraç edildi ve bu da İYİ Parti’nin Meclis’teki milletvekili sayısını 38’e indirdi.

İstifa eden diğer önemli isimler ise şunlardır: İYİ Parti Adıyaman Kurucular Kurulu üyesi Mithat Solgun, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok (Görevden alındı), İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve beraberindeki altı Meclis üyesi, 2023 Genel Seçimlerinde İYİ Parti’den Hatay 2’nci sıra milletvekili adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan.

Ayrıca, partide il yönetimlerindeki istifaların devam ettiği belirtiliyor.

Başkan Coşkun: “Şehitlerin Ölmesini Engelleme, Annelerin Gözyaşlarını Dindirme”

Sıradaki haber:

Başkan Coşkun: “Şehitlerin Ölmesini Engelleme, Annelerin Gözyaşlarını Dindirme”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.