h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a KTÜ’de Fahri Doktora Ünvanı Verildi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a KTÜ’de Fahri Doktora Ünvanı Verildi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) fahri doktora unvanı aldı. Tatar, Trabzon'da düzenlenen bir konferansa katıldı ve Türkiye ile olan uyum içinde hareket etmenin önemine değindi. Konuşmalarının ardından KTÜ Rektörü, Tatar'a cübbesini giydirdi ve fahri doktora diplomasını takdim etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde fahri doktora unvanıyla onurlandırıldı. Trabzon’a bir dizi ziyaret ve program için gelen Tatar, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Ortahisar Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen konferansa katıldı. Konferansta Tatar’ın yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, akademisyenler ve öğrenciler de hazır bulundu.

Tatar, konferansta yaptığı konuşmada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak, ana vatanım Türkiye Cumhuriyeti ile uyum içinde hareket etmekten mutluluk duyuyorum. Farklı bir düşünce veya strateji Kıbrıs için zararlı olabilir. Türkiye Cumhuriyeti ile uyum içinde hareket ederek, bu siyaseti devam ettirmek ve milli değerlerle Türk dünyasının stratejik önemini korumak büyük bir bahtiyarlık” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı, Tatar’a fahri doktora diplomasını takdim etti. Törenin sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa Önsay: “Kamil Saraçoğlu ile birlikte Kütahya Belediyesi’ni tekrar kazanacağız

Sıradaki haber:

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa Önsay: “Kamil Saraçoğlu ile birlikte Kütahya Belediyesi’ni tekrar kazanacağız

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.