h Dolar 33,9947 % 0.28
h Euro 37,8833 % 0.28
h Sterlin 44,9519 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,42 %0,43
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Kuzey Kore sualtı nükleer silah sistemini test etti

Kuzey Kore sualtı nükleer silah sistemini test etti

Kuzey Kore, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın gerçekleştirdiği ortak deniz tatbikatına misilleme olarak sualtı nükleer silah sistemi "Haeil-5-23"ü test ettiğini duyurdu. Kuzey Kore Savunma Bakanlığı, tatbikata tepki olarak Japon Denizi'nde yapılan testin, ABD ve müttefiklerinin düşmanca manevralarını caydırmak için yapıldığını belirtti. Kuzey Kore'nin güvenliğini tehdit eden eylemleri kınadığını ve feci sonuçlara yol açabileceğini vurguladı. Kuzey Kore, 2023 yılında büyük ölçekli bir tsunami tetiklemek için sualtı nükleer saldırı aracının ilk testini gerçekleştirmişti. ABD, Güney Kore ve Japonya'nın ortak tatbikatı, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve füze tehditlerine karşı tedbirleri güçlendirmeyi amaçlıyor. Tatbikat ayrıca deniz güvenliği tehditlerine odaklanmayı hedefliyor.

Kuzey Kore Savunma Bakanlığı, ABD, Güney Kore ve Japonya’nın bu haftaki ortak deniz tatbikatına cevaben sualtı nükleer silah sistemi “Haeil-5-23″ün Japon Denizi’nde test edildiğini duyurdu. Kuzey Kore ordusu, ABD ve müttefiklerinin düşmanca askeri manevralarını caydırmaya devam edeceğini vurgulayarak, pervasız eylemlerin sonuçlarının feci olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Bu hafta başında gerçekleşen ortak deniz tatbikatına misilleme olarak Kuzey Kore, Jeju Adası açıklarında sualtı nükleer silah sistemi “Haeil-5-23″ün test edildiğini açıkladı. Kuzey Kore’nin amacı, büyük ölçekli bir tsunamiye yol açacak patlamalı bir sualtı nükleer saldırı aracı geliştirmektir.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, ABD, Güney Kore ve Japonya’nın Kore Yarımadası’nın güneyinde ortak deniz tatbikatı gerçekleştirdiğini açıkladı. Tatbikata USS Carl Vinson uçak gemisi de dahil olmak üzere 3 ülkenin 9 savaş gemisi katıldı. Tatbikatın amacı, Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze tehdidine ek olarak denizlerden gelebilecek diğer askeri tehditlere karşı ortak caydırıcılık ve müdahale yeteneklerini güçlendirmektir.

Washington-Seul-Tokyo ittifakı geçtiğimiz ay, Kuzey Kore füze tehditlerine karşı gerçek zamanlı uyarı verileri paylaşabilen bir sistem faaliyete geçirdiğini duyurdu. Ayrıca bu yıl uygulanmaya başlanacak uzun vadeli tatbikat planı da onaylandı. Taraflar, askeri tatbikatları daha sistematik ve etkili bir şekilde düzenlemeyi hedefliyor. Bu son tatbikat, üç ülke arasında gerçekleştirilen ilk ortak tatbikat olarak kayıtlara geçti.

Tarihi bir olay: Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna başladı

Sıradaki haber:

Tarihi bir olay: Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna başladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.