h Dolar 34,1154 % 0.29
h Euro 38,0832 % 0.29
h Sterlin 45,3812 % 0.16
h Altın (Gr) 2.865,68 %1,30
h BIST100 9.932,92 %-0,43
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Sanayi Bakanı Kacır, Gezeravcı ile Buluştu: Türk Astronotla Önemli Bir Görüşme!

Sanayi Bakanı Kacır, Gezeravcı ile Buluştu: Türk Astronotla Önemli Bir Görüşme!

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek olan Türk astronot Alper Gezeravcı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fırlatmadan önce görüntülü konuşma yaptı. Bakan Kacır, Gezeravcı’ya “kontrollerin tamamlandığını ve NASA’dan onay alındığını” iletti. Gezeravcı, görev için fiziksel ve mental olarak hazır olduklarını belirtti. Ax-3 misyonunun fırlatması, SpaceX Dragon uzay aracıyla 18 Ocak-19 Ocak gecesi planlandı. Fırlatmanın saat 00:49’de gerçekleşmesi hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilecek Türk astronot Alper Gezeravcı ile fırlatma öncesi bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna saatler kala Bakan Kacır, Gezeravcı ile fırlatma öncesi bir görüntülü konuşma yaptı. Görüşmede Bakan Kacır, “Az önce bugün içerisinde kontrollerin olumlu şekilde tamamlandığını ve NASA’dan onay aldığını bize ilettiler” dedi. Gezeravcı ise “Mutabıkız Sayın Bakanım” şeklinde yanıt verdi.

Kacır, bu görevin gerçekleşmesini beklediklerini ve Türk halkının kalbinin Gezeravcı ile birlikte olduğunu ifade etti. Ayrıca Bakan Kacır, “Allah’ın izniyle inşallah, hayırla gideceksiniz, milletimizin hayallerini ufkun ötesine başarıyla taşıyacak ve sağlıkla önce dünyaya sonra da Türkiye’ye döneceksiniz. İnşallah, Türk milletinin kalbi sizinle atacak. Allah’a emanet olun, yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

Gezeravcı ise gecikmelerin normal olduğunu belirtti ve her türlü gecikmeye ve soruna hazır olduklarını söyledi. Ayrıca Gezeravcı, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti ve “Allah’ın izniyle milletimizden aldığımız bu sağlam emaneti yine aynı şekilde geri getirip teslim etmek üzere yola çıkıyoruz” dedi.

Ax-3 misyonunun fırlatması, SpaceX Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na TSİ 00:49’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. SpaceX tarafından yapılan açıklamada, “Ax-3’ün bugünkü fırlatması için tüm sistemler iyi durumda gözüküyor. Fırlatma için hedef ABD doğu saatiyle 16.49 (TSİ 00.49) ve hava koşulları yüzde 80 uygun” denildi.

Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi: “İsrail’le normalleşme Gazze’de ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasına ilişkin sürecin başlatılmasına bağlı”

Sıradaki haber:

Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi: “İsrail’le normalleşme Gazze’de ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasına ilişkin sürecin başlatılmasına bağlı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.