h Dolar 34,1253 % 0.29
h Euro 38,1522 % 0.29
h Sterlin 45,4895 % 0.37
h Altın (Gr) 2.876,11 %1,67
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi: “İsrail’le normalleşme Gazze’de ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasına ilişkin sürecin başlatılmasına bağlı”

Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi: “İsrail’le normalleşme Gazze’de ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasına ilişkin sürecin başlatılmasına bağlı”

Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Reema Bandar Al Suud, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin Gazze Şeridi'nde ateşkes ve Filistin devletinin kuruluş sürecine bağlı olduğunu belirtti. Al Suud, normalleşmenin merkezine barış ve refahı koyan Suudi Arabistan'ın politikasını vurgularken, şiddetin devam ettiği bir dönemde normalleşmenin mümkün olmadığını ifade etti. İsrail-Filistin çatışmalarına değinen Al Suud, ateşkesin şu anda yapılacak en önemli adım olduğunu söyledi. Ayrıca, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın İsrail ile normalleşme konusunda hala ilgili olduğunu ancak bu sürecin Filistin devletinin kuruluşuyla bağlantılı olduğunu dile getirdiği bildirildi.

Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi Reema Bandar Al Suud, Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanmasına ve Filistin devletinin kurulmasına bağlı olarak İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin mümkün olduğunu açıkladı. Al Suud, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın politikasının barış ve refahı merkeze koyduğunu vurguladı. Al Suud, “Suudi Arabistan’ın politikasının merkezine normalleşmeyi koymadığını anlamamız gereken en önemli nokta budur. Sahada şiddet devam ederken ve cinayetler işlenirken ertesi gün normalleşme konuşamayız” dedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, Suudi Arabistan’ın hala İsrail ile ilişkilerini normalleştirme konusunda ilgili olduğunu, ancak bunun İsrail’in Filistin devletinin kurulmasına yönelik adımlara bağlı olduğunu söylediği haberleri doğrulandı. Bu konuda Blinken’in teklifini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ilettiği ancak teklifin reddedildiği bildirilmişti. Son günlerde devam eden İsrail-Filistin çatışmalarına da değinen Al Suud, her iki tarafın da acı ve travmalar yaşadığını belirterek, şu anda yapılması gerekenin ateşkes olduğunu ifade etti.

AK Parti’nin ABB Adayı Altınok, “Londra’da değil, Ankara’nın sokaklarında gezen bir Altınok olacak” diyor

Sıradaki haber:

AK Parti’nin ABB Adayı Altınok, “Londra’da değil, Ankara’nın sokaklarında gezen bir Altınok olacak” diyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.