h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Turgut Altınok, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi

Turgut Altınok, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, AK Parti Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. Altınok, ATO Congresium Kongre Merkezinde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıklandı. 1962 doğumlu olan Altınok, uluslararası hukuk alanında yükseköğrenim gördü ve Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nden "Profesör" payesi aldı. Siyasi hayatına Ülkü Ocakları'nda başlayan Altınok, daha sonra MÇP ve MHP'de görev yaptı. 2004 ve 2019 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır.

AK Parti Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere katılacağını duyurdu. ATO Congresium Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda açıklanan bilgilere göre, Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlık görevi için Cumhur İttifakı’nın önerdiği isim oldu.

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara’nın Bala ilçesinde doğdu. İlkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu’nda tamamladıktan sonra ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesi’nde bitirdi. Uluslararası hukuk alanında yükseköğrenim gören Altınok, Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi’nden “Profesör” unvanı aldı. Özellikle Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda çeşitli çalışmalara imza atmıştır.

Siyasi kariyerine Ülkü Ocakları’nda başlayan Turgut Altınok, 22 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanı olarak görev yapmıştır. Ardından MÇP Ankara İl Başkanı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olmuştur. 1994 yerel seçimlerinde MHP’den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı olarak seçilen Altınok, AK Parti’nin kuruluş sürecinde aktif görev almıştır. 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok, 2019 yerel seçimlerinde de aynı göreve yeniden gelmiştir.

Turgut Altınok evli ve dört çocuk babasıdır.

AK Parti, Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak Ömer Selim Alan’ı belirledi

Sıradaki haber:

AK Parti, Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak Ömer Selim Alan’ı belirledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.