h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Uganda’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın Ziyareti Gerçekleşti

Uganda’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın Ziyareti Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi'ne katılmak üzere Uganda'ya geldi. Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja ile bir araya gelen Yılmaz, Türkiye-Uganda ilişkilerindeki gelişmeleri konuştu. İki ülke arasındaki ticaretin güçlendirilmesi ve yatırımların desteklenmesi konusunda anlaşmaların sonuçlandırılacağını ifade etti. Yılmaz, Uganda'da faaliyet gösteren Türk iş insanlarının sorunlarını dinledi ve Türkiye'yi temsil etmek üzere Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uganda’ya gelerek Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi’ne katıldı. Yılmaz, Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja ile bir araya geldi ve Türk toplumu temsilcileriyle buluştu. Başbakan Nabbanja ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ile Uganda arasındaki ilişkilerin son dönemde ciddi bir gelişme kaydettiğini belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti. Yılmaz ayrıca, Türkiye ile Uganda arasındaki ticaretin güçlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve yatırımların desteklenmesine yönelik anlaşmaların sonuçlandırılacağını söyledi. Bugün başkent Kampala’da düzenlenecek olan Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi’ne katılacak olan Yılmaz, zirve kapsamında birçok liderle ikili görüşmeler gerçekleştirecek ve Türkiye’yi temsil edecek.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener: “El sıkışma oldu ancak hedefe ulaşamadık”

Sıradaki haber:

İYİ Parti Lideri Meral Akşener: “El sıkışma oldu ancak hedefe ulaşamadık”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.