h Dolar 34,0811 % 0.18
h Euro 38,0850 % 0.18
h Sterlin 45,3767 % 0.1
h Altın (Gr) 2.841,56 %0,44
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Yerel seçimler öncesi CHP içinde ayrışma yaşanıyor: Adaylardan Özgür Özel’e karşı tepkiler yükseliyor

Yerel seçimler öncesi CHP içinde ayrışma yaşanıyor: Adaylardan Özgür Özel’e karşı tepkiler yükseliyor

Lüleburgaz'da CHP'nin belediye başkan adayını atama yöntemiyle belirlemesi ve Serap Ürün aday adayının buraya sert tepki göstermesi, parti içinde gerilim yarattı. İlçe başkanlığındaki toplantıda tansiyon yükselince basın mensupları dışarı çıkarıldı ve toplantı basına kapalı olarak devam etti. Ön seçim talebinin dile getirilmesine rağmen adayın atama ile belirlenmesi, parti içinde tartışmalara yol açtı. Aday adayları arasında bağımsız bir adayı destekleme iddiaları da gündeme geldi. Bu süreç sosyal medyada da tepki çekti.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde CHP’nin belediye başkan adayının açıklanmasıyla ilgili yaşanan olaylar, partide gerginliğe yol açtı. Adayların belirlendiği toplantı sırasında, aday adaylarından Serap Ürün, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert eleştirilerde bulundu. Bu durum, basına kapalı şekilde gerçekleşen toplantıda gerginlik yaşanmasına neden oldu. Olayların duyulmasının ardından vatandaşlar, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önceki açıklamalarında, parti içerisinde demokrasinin ve ön seçimin önemine vurgu yapmıştı. Üye ve aday adayları da aynı düşüncede olup belediye başkan adayının ön seçimle belirlenmesi gerektiğini savunmuştu. Ön seçim kararları birçok ilçede uygulanırken, Lüleburgaz’da ise belediye başkan adayı Murat Gerenli atanarak belirlendi. Bu süreçte aday adaylarından Özgür Kaya, 11 bin imza toplayarak genel merkeze ön seçim talebini iletti. CHP il ve ilçe yönetimleri de ön seçim istediklerine dair genel merkeze bilgi verdi. Adayın atanması kararının ardından aday adayları bir araya gelerek, bağımsız bir adayı destekleyeceklerini dile getirdi. Bu kişiler arasında aday adaylarından Özgür Kaya, Hakan Dedeoğlu, Serap Ürün ve eski Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak yer almaktaydı.

Galericiler Platformuna Yeni Gelişme: Sıcak Asfalt Uygulaması Geliyor!

Sıradaki haber:

Galericiler Platformuna Yeni Gelişme: Sıcak Asfalt Uygulaması Geliyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.