h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Yerel seçimlerde aday listeleri teslim edilirken uyulması gereken yöntemlere ilişkin YSK kararı Resmi Gazete’de

Yerel seçimlerde aday listeleri teslim edilirken uyulması gereken yöntemlere ilişkin YSK kararı Resmi Gazete’de

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin aday listeleri teslim edilirken Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen yöntemler Resmi Gazete'de yayımlandı. Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları ve belediye başkanlıkları listeleri, il seçim kurullarına taşınabilir bellekte ve kağıt ortamında en geç 20 Şubat tarihine kadar teslim edilecek. Bağımsız adaylar ise seçilme yeterliklerini taşıdıklarını belgeleyerek en geç 20 Şubat saat 17.00'ye kadar ilgili seçim kurullarına başvurmalıdır. Adaylıktan vazgeçmeleri halinde emanet ettikleri paralar geri verilmeyecektir.

YSK Kararı ile Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aday listesi teslim süreci belirlendi. Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkanlığı aday listelerini il seçim kurullarına, siyasi parti ilçe başkanlıkları ise belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri aday listelerini ilçe seçim kurullarına taşınabilir bellekte ve kağıt ortamında olmak üzere en geç 20 Şubat Salı günü 17.00’ye kadar teslim etmek zorunda kalacaklar.

Bağımsız adaylar ise seçilme yeterliliklerini belirten belgelerini ve 7 bin 228 TL’lik teminatı mal sandığına yatırdıklarına dair makbuz ile birlikte dilekçeye ekleyerek en geç 20 Şubat saat 17.00’ye kadar ilgili il veya ilçe seçim kurullarına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca, bağımsız adaylar adaylıktan vazgeçerlerse yatırdıkları paraları geri alamayacaklar.

Uzunöz Mahallesi’nde İlk Halk Buluşması Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Uzunöz Mahallesi’nde İlk Halk Buluşması Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.