h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Gazze Şeridi’ndeki Tehcirin Durdurulmasını İstedi

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Gazze Şeridi’ndeki Tehcirin Durdurulmasını İstedi

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı basın toplantısında, Gazze’deki zorunlu yer değiştirme durdurulmalı ve Gazze’nin Filistin toprağı olduğunu vurguladı. İki devletli çözümün önemini vurgulayan Safadi, Filistin’in başkentinin Doğu Kudüs olduğu bir devlet kurma çalışmalarının devam edeceğini ifade etti ve İsrailli yetkililerin kışkırtıcı söylemlerine dikkat çekti.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Safadi, Gazze Şeridi’ndeki sürgünün durdurulmasının önemine vurgu yaptı ve Gazze’yi Filistin toprakları olarak gördüklerini ve birliğin çok önemli olduğunu belirtti. İki devletli bir çözümün gerekliliğine dikkat çeken Safadi, Doğu Kudüs’ün başkenti olan bir Filistin devletinin kurulması için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Safadi ayrıca İsrailli yetkililerin kışkırtıcı açıklamalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safadi ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Bakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safadi ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.