h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Spor
  • 4 Kere Türkiye Şampiyonu Olan Sporcu, Milli Takım ve Olimpiyatlar İçin Hazırlanıyor

4 Kere Türkiye Şampiyonu Olan Sporcu, Milli Takım ve Olimpiyatlar İçin Hazırlanıyor

14 yaşındaki genç yüzücü Beyza Işık, Edirne’de su korkusunu yenmek için başladığı yüzme sporunda üst üste 4. kez Türkiye şampiyonu oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü adına yarışan ve 400 metre karışık branşında altın madalya kazanan Işık, disiplinli çalışmanın önemini vurguladı. Genç sporcu, hedefinin milli takıma girip ülkesini temsil etmek olduğunu belirtti. Yüzme sporunun zorluğuna rağmen başarıya ulaşmanın keyifli olduğunu söyleyen Işık, bu spor dalının hayat kurtarıcı özelliğine de dikkat çekti.

14 yaşındaki genç yüzücü Beyza Işık, Edirne’deki su korkusunu yenmek amacıyla başladığı yüzme sporunda büyük başarılar elde etti. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Arena Kulüplerarası Yıldız Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda yarışan Işık, 400 metre karışık stilinde 14 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Bu başarıyla birlikte genç sporcu, Fenerbahçe Spor Kulübü adına 4 kez üst üste Türkiye şampiyonluğu elde eden ilk kişi oldu. Başarısını disiplinli çalışmaya bağlayan Işık, her gün iki antrenman yaparak bu seviyeye ulaştığını belirtti. Sabah erken saatlerde kalkıp antrenmanlara başlayan genç yüzücü, okula yetişmek için sıkı bir program takip ediyor ve akşamları da karada antrenman yapıyor. Işık’ın gelecekteki hedefi ise milli takıma girerek ülkesini uluslararası arenada temsil etmek. Bu sporu sevdiğini ve özveriyle yaptığını belirten Işık, yüzmenin hayat kurtaran bir spor olduğunu ve diğer gençleri de teşvik ettiğini vurguladı.

Ataşehir’de düzenlenecek toplantıda sporda şiddetin önlenmesi ele alınacak

Sıradaki haber:

Ataşehir’de düzenlenecek toplantıda sporda şiddetin önlenmesi ele alınacak

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.