h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Spor
  • Dünya Karakucak Güreş Federasyonu, İran’da kuruldu

Dünya Karakucak Güreş Federasyonu, İran’da kuruldu

İran'da yapılan seminerler ve konferansların ardından İran Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde Dünya Karakucak Güreş Federasyonu kuruldu. Türk güreşinin karakucak güreşi olarak adlandırıldığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, çalışmalara katıldığını ve federasyonun kurulduğunu açıkladı. İran'ın ev sahipliğinde gerçekleşen kongreye 50'den fazla ülke temsilcisi katıldı. İran Gençlik ve Spor Bakanı'nın başkanlık yaptığı federasyonun, uluslararası platformlarda Türk sporunu tanıtmayı hedeflediği belirtildi.

İran, 11-16 Ocak tarihleri ​​arasında düzenlenen seminer ve konferanslar sonucunda İran Gençlik ve Spor Bakanlığı liderliğinde Dünya Karakucak Güreş Federasyonu’nu kurdu. Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, pehlivan sporunun Türkiye’deki karşılığının karakucak güreşi olduğunu belirtti. İran Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın davetiyle bir hafta boyunca Tahran’da bulunan Öztek, iki gün süren kongre ve seminerlerde yer aldı. Çalışmalar İran Milli Olimpiyat Komitesi tesislerinde gerçekleştirildi. 50’den fazla ülkeden temsilcilerin katıldığı kongrede kıta federasyonu başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Dünya Karakucak Güreşi Federasyonu başkan ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi. İran Gençlik ve Spor Bakanı başkanlığına seçildi.

Prof. Dr. İbrahim Öztek, toplantıda duyduğu üzüntüyü dile getirerek, neden daha önce böyle bir dünya federasyonu kurulmadığını sorguladı ve Yunanistan’ın da Yağlı Güreş Federasyonu’nu kurması durumunda Türkiye’nin ne yapacağını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin Dünya Aba Güreşi Federasyonu’nu dernekler kanunları kapsamında kurduklarını ve 50’den fazla ülkenin üye olduğunu belirtti.

Öztek, devletlerin geleneksel sporlarını modernize ederek dünyaya tanıttığını ve Türk sporlarını da aynı şekilde dünya arenasına taşımaya odaklanmalarını istedi. Ayrıca, İran’ın aba güreşini çuha güreşi olarak yapmasıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Türkiye’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Türk sporlarını dünya platformlarında tanıtma konusunda destek vermeleri gerektiğinin altını çizdi ve sporun bir kültür olduğunu ve ülkelerin tanınmasında önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Kayserispor, kazanmayı hedefliyor

Sıradaki haber:

Kayserispor, kazanmayı hedefliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.