h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Spor
  • Ali Sürmen, adaylık konusunda kararını açıkladı: “Aday değilim”

Ali Sürmen, adaylık konusunda kararını açıkladı: “Aday değilim”

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yapılacak divan başkanlık kurulu seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Sürmen, Trabzonspor'daki ekonomik ve idari sorunlara değinerek, spor yöneticiliği sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türk futbolunun yabancı kuralına dair düzenlemelerin de olumlu bir tarafının olmadığını vurguladı. Sürmen, üç dönemdir görevde olduğunu söyleyerek, yeni arkadaşlara görevi devretmek istediğini ifade etti.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, gelecek divan başkanlık kurulu seçimlerinde aday olmayacağını duyurdu. Sürmen, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, Trabzonspor’un ekonomik ve idari sorunlarının arttığı bir dönemde göreve talip olduğunu belirterek, “14 Şubat 2015’te divan başkanı seçildiğimiz günden beri, sadece kulübün çıkarları doğrultusunda hareket etmeye çalıştık. Divan başkanlığı ile yönetim arasındaki uyum sayesinde, kulübün üye yapısı sağlıklı bir şekilde düzene kavuşturuldu” dedi.

Sürmen, şampiyonluk sonrası yapılan yanlış transferler nedeniyle kulübün mali ve idari bir krize girdiğini belirterek, “2022-2023 sezonunda kulübümüz, 2018 yılından daha ağır bir krizle karşı karşıya kaldı. Bu ciddi krizde, kulübün muhtemel bir kaosa sürüklenmesini engellemek için gerekli adımlar atıldı” şeklinde konuştu.

Spor yöneticiliği sorununun en ciddi ve acil çözülmesi gereken sorun olduğunu vurgulayan Sürmen, Türk kulüplerinin Avrupa kulüpleri gibi para harcamasının ve transferlere yatırım yapmasının kulüpleri zor durumda bıraktığını söyledi. Sürmen, bu nedenle spor yöneticiliği konusunda çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Yabancı oyuncu sayısı ve transferleriyle ilgili düzenlemelerin Türk futboluna olumlu bir katkı sağlamadığını belirten Sürmen, önemli olanın Türkiye’ye transfer edilen yabancı futbolcuların kariyeri, yaşları, sağlık durumları ve kulüplerin bütçesi ile ödenen paralar olduğunu söyledi. Ayrıca Sürmen, Türk futbolunun geleceğinin altyapıdan geçtiğini vurgulayarak, yöneticilerin altyapıya daha fazla önem vermesi gerektiğini dile getirdi.

Üç dönemdir Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Sürmen, yeni bir divan başkanı seçimiyle birlikte görevi bırakacağını açıkladı. Kendisine görevi layık gören ve adaylık düşünen birçok kişiye teşekkür eden Sürmen, Trabzonspor’un her zaman var olacağını ve önemli olanın görevde bulunduğu süre zarfında kulübün tarihine güzel bir iz bırakmak olduğunu belirtti.

Nilüfer, 22. Uluslararası Spor Şenlikleri için heyecanla geri sayıma başladı

Sıradaki haber:

Nilüfer, 22. Uluslararası Spor Şenlikleri için heyecanla geri sayıma başladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.