h Dolar 34,2497 % 0.06
h Euro 37,0141 % 0.06
h Sterlin 44,4586 % -0.04
h Altın (Gr) 3.022,79 %1,03
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Spor
  • Bu spor okulu, fabrika gibi yetenekli sporcular yetiştiriyor

Bu spor okulu, fabrika gibi yetenekli sporcular yetiştiriyor

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, akademik başarının yanı sıra birçok spor branşında da faaliyet gösteriyor. Okul, 25 farklı branşta yetiştirdiği 300 sporcusuyla birçok turnuvaya katılıyor. Spor eğitimin önemine vurgu yapan okul yönetimi, öğrencilerin yeteneklerine göre planlama yapıyor ve uzman eğitimciler ve antrenörler tarafından destekleniyor. Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, geleceğin iddialı sporcularını yetiştirme konusunda iddialı. Okulun sportif alandaki başarıları ve öğrencilerin motivasyonu da dikkat çekiyor.

“Çeşitli spor branşlarında adından sıkça söz ettiren Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, akademik başarısının yanı sıra spor alanında da iddialı yetenekler yetiştirmektedir. Okul, 25 farklı branşta eğitim veren toplam 300 öğrenciyle birlikte birçok turnuvada boy göstermektedir.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, bilimden sanata, teknolojiden spora kadar geniş bir yelpazede öğrencilerinin yeteneklerini ortaya çıkarmaktadır. Geleceğin başarılı sporcularını yetiştirme misyonunu üstlenen okul, öğrencilere eğitim-öğretim sürecinde spor dallarında da destek sunmaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde, futbol, voleybol, hentbol, basketbol, yüzme, tenis, dart, satranç, kayak, masa tenisi, oryantiring, cimnastik, spor tırmanışı, okçuluk, tekvando, judo, bilardo, karate, kick boks, wushu, bilek güreşi ve futsal gibi çeşitli branşlarda ter dökecek olan öğrenciler, okul turnuvalarına katılarak yeteneklerini sergileyecek.

Eğitimin yanı sıra spor alanında da kendilerini geliştirme şansı bulan öğrenciler, öğretmenlerine verdikleri destek için teşekkür etmişlerdir.

25 farklı branşta toplam 300 sporcu

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Feridun Bozyiğit, sporun sağlıklı gelişimin öğrenciler için önemine dikkat çekerek şunları söylemiştir: “Spor, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Atatürk’ün dediği gibi ‘Sporcu sağlıklı beyinde bulunur’. Biz de 25 farklı branşta ve toplamda 300 sporcuyla hizmet veriyoruz. Belki de Türkiye’deki bütün okullarda bulunabilecek bir rekor sayısıdır. Grup ve bireysel düzeyde birçok müsabakaya katılıyoruz. Aldığımız kupalar artık müzemize sığmıyor. Öğrencilerimiz farklı alanlarda birincilikler kazanıp başarılarını getiriyorlar. Bu başarılar, uzman eğitimciler ve antrenörler tarafından desteklenmektedir. Hafta sonu kurslarımız ve hafta içi etkinliklerimizle öğrencilerimizi desteklemekteyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda planlama yapılmaktadır

2023-2024 Eğitim Öğretim sezonunda okul sporları alanında iddialı olduklarını belirten Bozyiğit, “Öğrencilerimizi Eylül ayı gibi dönem başında değerlendiriyoruz. Öğrencilerin hangi alanda yetenekli olduklarını belirleyerek buna göre planlama yapıyoruz. Lisanslarını çıkarttıktan sonra turnuvalara katılmalarını sağlıyoruz ve takiplerini sonuna kadar yapıyoruz. Son dönemde yetiştirdiğimiz milli sporcularımız, elde ettiğimiz olimpiyat başarıları ve yurtdışında mücadele eden sporcularımız bu konuda bize güven vermektedir. Altyapıyı önemsiyoruz ve bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuşmuştur.

Samsunspor, Alanya deplasmanına eksik kadro ile gitti

Sıradaki haber:

Samsunspor, Alanya deplasmanına eksik kadro ile gitti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.